Wedden op Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen

Luik Bastenaken Luik wedden

(Ge-update 20/04/2022)

Hou van de Belgische Klassiekers en wil je wedden op Luik Bastenaken Luik?

Wij hebben de beste bookmakers uitgezocht waar je veilig kan wedden op LBL. Het lijkt dat de uitgestelde versie van LBL word gereden op 4 oktober 2020.

Luik-Bastenaken-Luik (LBL) wordt ook wel “La Doyenne” genoemd wat min of meer een verwijzing is naar de “ouderdom” van deze klassieker.

Hoe gaat de koers van dit jaar worden? Wie zijn de favorieten? 

Zet je voorspelling om in echt geld via onze bookmakers war je tegen de hoogste quoteringen kan inzetten op Luik Bastenaken Luik.

Wil je wedden op Luik Bastenaken Luik 2022?

Profiteer nu van de volgende voordelen:

 • €20 freebet
 • Instant spelen
 • €300 welkomstbonus
 • Hoogste odds bij het wielrennen wedden
 • Promoties van tienduizenden euro’s per maand

Bezoek nu Betcity.nl

Bij Betcity vind je het grootste aanbod aan wielren weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betcity.nl >

(Ontvang nu een welkomstbonus van €300 bij Betcity als nieuwe speler.)

Bookmakers Luik-Bastenaken-Luik

Ben je op zoek naar een plek waar je veilig & betrouwbaar een weddenschap kan afsluiten op Luik Bastenaken Luik?

Dan hebben wij de beste Nederlandse bookmakers voor je.

Wij hebben ze geselecteerd op een aantal belangrijke criteria zoals:

 • Welkomst bonussen
 • Hoogte van de quoteringen
 • Aanbod van weddenschappen
 • Promoties voor loyale spelers
 • Gebruikersvriendelijkheid website

(Al onze bookmakers opereren legaal op de Europese Markt en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig terug kan storten op je bankrekening.)

Bekijk alle bookmakers >

Wedden op Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen 2022? Wint de grote favoriet Mathieu van der Poel of wordt het toch Wout van Aert die zijn debuut maakt? 

De hoogste noteringen om te wedden op Wielrennen via bookmaker Betcity:

 • Mathieu van der Poel wint Luik-Bastenaken-Luik x 2.80
 • Tadej Podacar wint Luik-Bastenaken-Luik x 3.00
 • Wout van Aert wint Luik-Bastenaken-Luik x 3.50
 • Michael Kwiatkowski wint Luik-Bastenaken-Luik x 5.00
 • Greg van Avermaet wint Luik-Bastenaken-Luik x 16.00
 • Tom Dumoulin wint Luik-Bastenaken-Luik x 19.00
 • Alejandro Valverde wint Luik-Bastenaken-Luik x 21.00
 • Bauke Mollema eindigt in de top 3 van Luik-Bastenaken-Luik x 13.00
 • Daniel Martin eindigt in de top 3 van Luik-Bastenaken-Luik x 2.75
 • Alejandro Valverde eindigt in de top 3 van Luik-Bastenaken-Luik x 1.42

*voor iedere euro ingezet krijg je bij een winnende weddenschap het keer het vet gedrukte gedeelte terug. Notering van 03.04.2022

*Noteringen van de koers van 2022 worden ge-update zodra beschikbaar

Meld je nu vrijblijvend aan bij Betcity en krijg als nieuwe speler maar liefst een stortingsbonus van 100% oplopend tot €200 & €20 freebet. Meld je hier gratis aan bij Betcity.

Bezoek Betcity.nl >

Luik-Bastenaken-Luik Koers

Luik-Bastenaken-Luik is een van de oudste wielerklassiekers; in 1892 werd deze wedstrijd al verreden (toen nog voor amateurwielrenners). Een van de gedenkwaardige edities van Luik-Bastenaken-Luik was die van 1980 waarbij de renners vrijwel de gehele dag in sneeuw en regen hebben moeten fietsen.

Velen zijn al ver voor de finish afgestapt. De Fransman Hinault won deze editie van LBL met grote voorsprong op nummer twee (de Nederlander Kuiper). Volgens Hinault zijn de late optredende klachten aan zijn vingers te wijten aan deze memorabele tocht in ijskoud weer.

Na de start in Luik volgt een relatief gemakkelijk parcours tot Bastenaken met twee geclassificeerde hellingen (Cote de la Roche en Ardenne en Cote de Saint-Roch).

Na Bastenaken volgen de hellingen elkaar snel op (met name in de laatste 80 km) met onder andere de Cote de Rosier (lengte circa 5 km en een stijgingspercentage van gemiddeld 4,4%) en de Cote de La Redoute (lengte ongeveer 2 km en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,9%).

In de laatste 50 km krijgen de renners nog 4 hellingen voor de wielen met de al genoemde Cote de La Redoute, Cote de la Roche-aux-Faucons (lengte 1,3 km en een stijgingspercentage van ongeveer 11%) en als laatste helling op ongeveer 5 km van de eindstreep de Cote de Saint-Nicolas van circa 1,2 km en een stijgingspercentage van gemiddeld 8,6%. Ook het laatste gedeelte van Luik-Bastenaken-Luik gaat tot de finish in stijgende lijn omhoog.

Weersomstandigheden Luik-Bastenaken-Luik

Hoewel Luik-Bastenaken-Luik als een van de zwaarste wielerklassiekers te boek staat, zijn er de laatste jaren ook diverse edities geweest waarbij er defensief werd gereden en de beslissing pas op de laatste helling viel of in de laatste stijgende kilometer naar de finish.

Zelfs op de steile hellingen van Cote de La Redoute en Cote de la Roche-aux-Faucons werden er door de favorieten geen verschillen gemaakt.

In LBL speelt het weer meestal een grote rol in het wedstrijdverloop; bij “mooi” weer kunnen veel renners lang bijblijven en is de koers vaak lang gesloten. Bij slecht weer komen de sterkere renners bovendrijven en kan er sprake zijn van een soort afvalrace.

Winnaars uit het verleden

Grote namen op de erelijst zijn Anquetil, Van Looy, Merckx (5 keer winnaar), Hinault (2 keer winnaar), Argentin (4 keer als eerste over de streep) en Valverde (3 keer winnaar). Er zijn tot nu toe vier Nederlandse winnaars van LBL, Geldermans, Rooks, Van der Poel en Poels (winnaar in 2016 in een sprint van een kleine kopgroep).

Een van de grote favorieten voor Luik-Bastenaken-Luik van 2018 is Valverde die zijn nederlaag van afgelopen woensdag in de Waalse Pijl zal willen rechtzetten. Verdere kanshebbers zijn Martin (winnaar 2013), Albasini (in 2016 tweede achter Poels), Henao en Kwiatkowski van de Sky-ploeg.

J. Alaphilippe (winnaar van de Waalse Pijl 2018). Enkele outsiders zijn T. Wellens, T. Benoot, J. Vanendert, V. Nibali (winnaar Milaan – San Remo 2018). Of de Nederlandse deelnemers – Poels ( is op de weg terug na een blessure), Mollema en Dumoulin – een rol zullen kunnen spelen moet worden afgewacht.

Live wedden op Luik-Bastenaken-Luik

Het live wedden op sport en met name wielrennen wint steeds meer aandeel, het overgrote gedeelte van weddenschappen wordt nu live afgesloten terwijl de koers bezig is.

Dit heeft een aantal voordelen, je kan afwachten en kijken hoe de vorm van de renners is, de quoteringen worden hoger naarmate de koers vordert en je hebt meer informatie over de weersomstandigheden, lekke banden, ploegtactieken. Kortom het live wedden is zeker de moeite waard!

Mobiel wedden op Luik-Bastenaken-Luik

Wedden via je mobiele telefoon is tegenwoordig helemaal in, het is super functioneel en je kan het overal doen! Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding en je bent good to go.

Al onze bookmakers hebben de optie om te wedden via je Apple iPhone of Android telefoon, of via de website die zich automatisch aanpast of via een applicatie.

Wedden op Wielrennen

Heb je interesse in het wedden op wielrennen maar weet je niet precies waar je moet beginnen?

Wij van sportgokken.eu hebben het artikel “Wedden op Wielrennen” geschreven waar voor de beginnende wielren-punter alles instaat wat je moet weten.

De meest voorkomende wielren weddenschappen worden er duidelijk uitgelegd, er zijn links naar alle grote wielrenkoersen en er staat nog interessante achtergrond informatie in.

Tevens hebben wij de beste bookmakers voor je geselecteerd, die legaal opereren binnen de Europese Unie, deze zijn veilig en betrouwbaar bevonden zodat je zonder zorgen een gokje kan wagen.

Direct beginnen met het afsluiten van weddenschappen op Luik Bastenaken Luik?

Bezoek nu vrijblijvend onze online goksites en bekijk welke je het beste bevallen.

Bekijk alle goksites >

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.