Wedden op de Amstel Gold Race Wielrennen

Amstel Gold Race wedden

(Ge-update 04/04/2022)

Hou je van wielrenklassiekers, doe je zelf aan wielrennen of vind het gewoon leuk om op de Amstel Gold race te wedden?

Wij hebben de beste bookmakers voor je uitgezocht waar je veilig kan inzetten op de Amstel Gold Race.

Nu je wat geschiedenis hebt over de ronde gaan we over tot de zaken. De koers wordt gehouden op zaterdag/zondag  9/10 april 2022, dus zet het alvast in je agenda.

Wie gaat er volgens jou de Amstel Gold Race 2022 winnen?

Zet je voorspelling nu om in echt geld via onze bookmakers waar je tegen de hoogste quoteringen kan wedden op de Amstel Gold Race.

Wil je wedden de Amstel Gold Race 2022?

Profiteer nu van de volgende voordelen:

 • €250 freebet
 • Instant spelen
 • €250 welkomstbonus
 • Hoogste odds bij het wielrennen wedden
 • Promoties van tienduizenden euro’s per maand

Bezoek nu Circus.nl

Bij Circus vind je het grootste aanbod aan wielren weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Circus.nl >

(Ontvang nu een welkomstbonus van €250 & €250 freebets bij Circus als nieuwe speler.)

Bookmakers Amstel Gold Race

Ben je op zoek naar een plek waar je veilig & betrouwbaar een weddenschap kan afsluiten op Amstel Gold Race?

Dan hebben wij de beste Nederlandse bookmakers voor je.

Wij hebben ze geselecteerd op een aantal belangrijke criteria zoals:

 • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
 • Hoogte van de quoteringen
 • Aanbod van weddenschappen
 • Promoties voor loyale spelers
 • Gebruikersvriendelijkheid website (mobiel)

(Al onze bookmakers opereren legaal op de Europese Markt en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig terug kan storten op je bankrekening.)

Bekijk alle bookmakers >

Wedden op de Amstel Gold Race Wielrennen 2020? Gaat Mathieu van der Poel winnen?

De hoogste noteringen om te wedden op Wielrennen via bookmaker Circus:

 • Mathieu van der Poel wint de Amstel Gold Race x 4.00
 • Michael Matthews wint de Amstel Gold Race x 7.00
 • Sonny Colbrelli wint de Amstel Gold Race x 8.00
 • Phillipe Gilbert wint de Amstel Gold Race x 8.00
 • Greg van Avermaet wint de Amstel Gold Race x 9.00
 • Michael Matthews eindigt in de top 3 van de Amstel Gold Race x 2.25
 • Sonny Colbrelli eindigt in de top 3 van de Amstel Gold Race x 2.40
 • Alejandro Valverde eindigt in de top 3 van de Amstel Gold Race x 3.00

*voor iedere euro ingezet krijg je bij een winnende weddenschap het keer het vet gedrukte gedeelte terug. Notering van 15.07.2020

Meld je nu vrijblijvend aan bij Circus en krijg als nieuwe speler €250 stortingsbonus en daarboven nog eens €250 freebet. Meld je hier gratis aan bij Circus.

Bezoek Circus.nl >

Wedden op winnaar Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is de enige Nederlandse wielerklassieker. De eerste wedstrijd werd georganiseerd in 1966 en werd verreden in Zuid-Limburg. Zuid-Limburg met zijn geaccidenteerd terrein is altijd het decor gebleven van de Amstel Gold Race.

Het parcours van de “Amstel” is er een van draaien en keren, klimmen en dalen. De eerste winnaar (in 1966) was de Fransman Jean Stablinski.

De Nederlanders hebben tot nu toe de meeste overwinningen behaald in de Amstel Gold Race, zo’n 17 keer ging een Nederlander als eerste over de finish – Jan Raas won in de periode 1977-1982 vijf keer. De Belgen wonnen 12 keer waarvan Philippe Gilbert er 3 voor zijn rekening nam.

Grote namen op de erelijst van de Amstel Gold Race zijn Eddy Merckx (1972 en 1975), Bernard Hinault (1981) en Joop Zoetemelk (1987).

Het aantal hellingen dat moet worden beklommen, bedraagt rond de 35 waarvan de Cauberg in Valkenburg een van de bekendste is. Na de start (meestal in Maastricht) volgt een relatief gemakkelijk eerste deel van zo’n 110 km.

Daarna volgen tussen km 110 en km 150 een aantal pittige, soms lange hellingen met onder andere Camerig (de langste beklimming van ongeveer 4400 m), Drielandenpunt/Vaalserberg, Gemmenich in Belgie , Eperheide en de Gulpenerberg.

Het zwaartepunt van de Amstel Gold Race ligt in de laatste 100 km waar de beklimmingen van de heuvels elkaar snel opvolgen. Er moeten tot de eindstreep nog zo´n 19 heuvels beklommen worden waaronder de Cauberg, Eijserbosweg (met stijgingspercentage tot 17%), Gulpenerberg en de Keutenberg. Hoewel de Cauberg een van de bekendste heuvels is voor wielerminnend Nederland is de Keutenberg met stijgingspercentages tot 22% de zwaarste klim in het parcours.

Vaak viel de beslissing in de laatste beklimming van de Cauberg waar op de top de finish lag. De laatste jaren is de eindstreep zo´n 1,5 km na de top van de Cauberg gelegd. Toch bleef ook dan vaak echte strijd uit tot de laatste beklimming van de Cauberg. In 2017 volgt na de derde beklimming van de Cauberg nog een finaleronde van circa 16 km met daarbij de beklimmingen van de Geulhemmerberg en de Bemelerberg.

Live wedden op de Amstel Gold Race

Het live wedden op Wielrennen wordt steeds populairder, met name de klassieke koersen zoals de Amstel Gold Race lenen zich hiervoor. Door vaak moeilijke parkoers en wat mindere wegen kan er in een koers ontzettend veel gebeuren.

Een lekke band of een valpartij kan ervoor zorgen dat de grote favoriet ineens de grote verliezer is geworden. Daarom als je op de winnaar van een koers wilt wedden is het soms verstandig om de eerste helft van de koers uit te zitten, zodat je een beter overzicht krijgt welke renners in vorm zijn.

Mobiel wedden op de Amstel Gold Race

Tegenwoordig is het ook mogelijk om op je mobiel wedden, al onze bookmakers geven de mogelijkheid om te wedden via je mobiele telefoon.

Via je iPhone of Android device, het maakt allemaal niet uit. De bookmakers zijn beschikbaar via de browser en de site is geoptimaliseerd om weddenschappen snel en duidelijk af te sluiten.

Wedden op Wielrennen

Ben je nieuw op het gebied van wedden op wielrennen en wil je leren hoe je verstandig en veilig een gokje kan wagen op bijvoorbeeld de Amstel Gold Race?

Wij van sportgokken.eu hebben speciaal een artikel geschreven ‘Wedden op Wielrennen‘ waar alle facetten waar je rekening mee moet houden als je wilt beginnen met wedden op wielrennen worden beschreven.

Bovendien hebben wij de beste bookmakers op het gebied van wielrennen, deze zijn speciaal geselecteerd op ene aantal criteria, tevens opereren ze legaal binnen de Europese Unie en zijn ze veilig en betrouwbaar bevonden.

Bekijk alle goksites >

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.