Home / Wedden op de Tour de France Wielrennen

Wedden op de Tour de France Wielrennen

Een reactie

(Ge-update 06/02/2019)

Als je wilt wedden op de Tour de France zijn er een aantal zaken die je nodig hebt.

De Ronde van Frankrijk is de belangrijkste etappekoers van Europa, met name door de grote publiciteit die deze etappekoers wereldwijd geniet.

Het wedden op de Ronde van Frankrijk is daarom een populaire bezigheid die ieder jaar voor veel spektakel en kansen om geld te winnen zorgt.

Wie gaat er volgens jou de Ronde van Frankrijk 2019 winnen?

Zet je voorspelling om in echte euro’s via onze bookmakers, waar je tegen de hoogste quoteringen kan wedden op de Tour de France.

 

Wil je wedden op de Ronde van Frankrijk 2019?

Odds via Betsson:

 • Chris Froome wint de Tour de France 2019 x 2.25
 • Geraint Thomas wint de Tour de France 2019 x 3.50
 • Tom Dumoulin wint de Tour de France 2019 x 6.00 (NL)

Bij Betsson.com vind je het grootste aanbod aan weddenschappen voor alle Tour de France etappes.

www.Betsson.com

(Ontvang als nieuwe speler een €125 welkomstbonus bij Betsson.)

 

Tour de France Bookmakers

Wil je wedden op de Ronde van Frankrijk?

Dan heb je de beste bookmakers nodig.

Wij hebben deze geselecteerd en beoordeeld op een aantal criteria zoals:

 • Welkomst bonus voor nieuwe spelers
 • Extra promoties voor loyale spelers
 • Aanbod van wielren-weddenschappen
 • Veiligheid en betrouwbaarheid
 • Gebruikersvriendelijkheid van de website

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst weer veilig kan terugboeken op je bankrekening.)

Bezoek nu Bookmakers

(Ja, aanmelden is snel en gratis.)

 

Tour de France van 2019

De Tour van 2019 duurt 22 dagen en heeft twee rustdagen. De Tour start op 7 juli in centrum Brussel en eindigt op 28 juli in Parijs. De eerste week gaat het parcours over relatief vlakke wegen; er zijn in die eerste week twee opmerkelijke etappes, een ploegentijdrit van circa 28 kilometer en een prachtige rit van Binche naar Épernay (met 4 pittige heuvels).

Binche staat ook bekend van de Mémorial Franck Vandenbroucke die er jaarlijks wordt gereden.

In de tweede week rijden de renners onder andere door de Pyreneeën; er zijn drie bergetappes in de Pyreneeën waarvan met name de 14e etappe zeer zwaar lijkt met beklimmingen van de Col du Soulor in het midden en de de Col du Tourmalet om bergop te eindgen. Daarna volgt nog een hele zware etappe van Limoux naar Prat d’Albiset in de Pyreneeen.

De tweede week kent ook de individuele tijdrit van 27 kilometer van Pau naar Pau.

In de derde week is ligt het zwaartepunt in de Alpen met drie bergritten; de 18e etappe met de zware beklimmingen van de Col de Vars, Col d’Izoard en Col du Galibier kan een belangrijke rol spelen voor het klassement. De afsluitende rit is traditiegetrouw die op de Champs-Elysees in Parijs.

Kanshebbers eindzege Tour de France 2019:

Grote favorieten voor de eindzege van de Tour zijn: C. Froome (indien hij deelneemt), T. Dumoulin N. Quintana, T. Geraint R. Bardet en R. Porte; als gevaarlijke outsiders gelden onder meer V. Nibali. Andere renners die een rol kunnen spelen zijn A. Valverde, M. Landa, A. Yates en D. Martin.

Voor de Belgen en de Nederlanders liggen de grootste kansen in etappeoverwinningen van P. Gilbert, G. van Avermaet respectievelijk D. Groenewegen, T Dumoulin,W. Kelderman en R. Gesink. Grote kanshebber voor de groene trui is P. Sagan die deze in de laatste edities van de Tour ook al heeft gewonnen.

Bezoek nu www.betsson.com/ voor de live quoteringen voor alle etappes en de overwinningen van de gele trui, het jongerenklassement, de groene trui en het bergklassement.

 

Geschiedenis Tour de France

Sinds 1903 is er ieder jaar een Tour verreden met uitzondering van de periode van de twee wereldoorlogen. Hoewel in de beginperiode de Tour werd ontsierd door allerlei onregelmatigheden kreeg de Tour een vaste plek op de Europese wieleragenda.

Vaak wordt de Ronde van Frankrijk de Tour genoemd, soms ook La Grande Boucle. De eerste Tour werd verreden in 1903 en omvatte zes etappes met een totale lengte van circa 2400 km. Vertrokken werd uit Parijs.

De drijvende kracht in de begintijd van de Tour was H. Desgranges die regelmatig nieuwigheden opnam in de Tour zoals de Gele Trui (voor de renner die eerste stond in het algemeen klassement), tijdritten, zware bergetappes.

In 1951 werd voor het eerst niet vertrokken uit Parijs maar uit Metz. In 1954 vond de tourstart plaats in Amsterdam, later volgden onder andere Rotterdam, Berlijn, Londen, Luik.

 

Mooiste gevechten in het verleden Ronde van Frankrijk

De Tour heeft vaak zware bergetappes, met name in de Alpen en de Pyreneeën. Heroïsche wielergevechten zijn er uitgevochten in de bergen zoals de tweestrijd F. Coppi – G. Bartali, J. Anquetil – R. Poulidor, E. Merckx – L. Ocana.

Tot de verbeelding sprak de fascinerende tweestrijd tussen J. Anquetil en R. Poulidor op de Puy de Dome en het meeslepende “gevecht”tussen B, Hinault en G. Lemond op de flanken van Alpe d’Huez. Tot de meest aansprekende bergen in de Tour behoren de Col du Galibier, Alpe d’Huez en de Mont Ventoux in de Alpen, Col d’Aubisque, Col du Tourmalet en Hautecam in de Pyreneeën.

In de geschiedenis van de Tour zijn ook dopingverhalen te vinden, met name uit de periode van 1985 tot 2012 waarin het gebruik van onder andere epo in het peloton niet vreemd was.

Het Festina- verhaal staat bij iedere wielerliefhebber nog vers in het geheugen evenals de bekentenis van L. Armstrong over zijn dopinggebruik. Van recentere datum zijn de “dopingzondaars” A. Contador, R. Ricco, M. Rasmussen en F. Landis,

 

Meeste zeges Tour de France

De Fransen hebben de meeste eindoverwinningen geboekt in de Tour (36 keer), gevolgd door de Belgen (18 keer), de Spanjaarden (12 keer) en de Italianen (10 keer).

Er zijn vier renners die de Tour vijf keer hebben gewonnen, J. Anquetil, E. Merckx, B. Hinault en M. Indurain. De zeven “overwinningen” van L. Armstrong zijn geschrapt uit de uitslagenlijst wegens dopinggebruik.

Nederlandse overwinninge Tour de France

Nederland heeft twee eindoverwinnaars van de Tour, J. Janssen in 1968 en J. Zoetemelk in 1980. De laatste jaren spelen Belgie en Nederland geen rol van betekenis voor de eindzege in de Tour. Nederland heeft wel een potentiële winnaar in de nabije toekomst, T. Dumoulin.

Eddie Merckx heeft de meeste etappeoverwinningen behaald in de Tour, namelijk 35. De Belgen hebben 458 etappes gewonnen in de Tour tegen Nederland 155. Naast E. Merckx boekte ook F. Maertens veel etappeoverwinningen. J. Raas, G. Knetemann en J. Zoetemelk behaalden de meeste overwinningen voor Nederland.

Tom Dumoulin kwam er in het jaar 2018 dichtbij met zijn tweede plek – in de toekomst is gaat hij zeker nog vaker meedoen voor de eindwinst in de mooiste wielerronde van het jaar.

 

Tour de France van afgelopen jaren

De Tour van 2019 duurt 22 dagen en heeft twee rustdagen. De Tour start op 6 juli in Brussel en eindigt op 28 juli in Parijs.

Het parcours doet alle bergmassieven van Frankrijk aan (bergengrandslam). Achtereenvolgens zijn er etappes in de Vogezen/Jura, Pyreneeën, Centraal Massief en Alpen; tussen de bergmassieven liggen relatief vlakke etappes.

Hoewel er snel in het parcours geklommen moet worden, lijkt het zwaartepunt van de Tour in de laatste week te liggen met zware ritten in de Alpen met onder andere Col du Galibier, Col de la Croix Fer en Col d’Ízoard. De Tour van 2019 eindigt met een bergrit van Albertville – Val Thorens en de afsluitende etappe naar Parijs.

 

Favorieten Tour de France 2019

Grote favorieten voor de eindzege van de Tour zijn: C. Froome, N. Quintana en R. Porte; als gevaarlijke outsiders gelden onder meer A. Contador en T. Pinot. Andere renners die een rol kunnen spelen zijn A. Valverde, E. Chaves en M. Matthews.

Voor de Belgen en de Nederlanders liggen de grootste kansen in etappeoverwinningen van P. Gilbert, G. van Avermaet respectievelijk D. Groenewegen en R. Gesink. Grote kanshebber voor de groene trui is P. Sagan die deze de laatste vijf edities van de Tour ook al heeft gewonnen.

Froome wist uiteindelijk gemakkelijk de Tour naar zich toe te trekken en won relatief gemakkelijk door zijn sterke ploeg.

 

Live wedden Ronde van Frankrijk

Het live wedden op sport is steeds populairder aan het worden en is nu al de dominante vorm van het wedden op sport, zo ook bij wielrennen en de Tour de France.

Het live wedden op de Tour gaat makkelijker dan ooit.

Het live gokken brengt vele voordelen met zich mee, je hebt bijvoorbeeld altijd de hoogste noteringen op ieder moment, je kan de eerste honderd of meer kilometers aankijken en dan pas selecteren van wie jij denkt dat de etappe gaat winnen.

Hoe meer informatie je hebt over een etappe en de renners hoe beter je kan inschatten wie er gaat winnen, en dus hoe meer geld je ermee kan verdienen. Kennis en informatie is alles bij het online wedden op sport.

 

Mobiel wedden Ronde van Frankrijk

Vanaf je bank live op de tv de Ronde van Frankrijk volgend weddenschappen afsluiten?

Heb je een Apple Iphone of Android telefoon, dan is het zeer gemakkelijk om te gokken op de Tour de France. Als je een andere moderne smartphone hebt, vrees niet! Voor bijna alle moderne mobiele telefoons is het mogelijk om mobiel te wedden.

Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk via je mobiele telefoon, al onze bookmakers geven de mogelijkheid om via je mobiele telefoon een wedje te zetten. Het mobiel wedden is helemaal in en nog nooit zo gemakkelijk en veilig geweest

Zoek de desbetreffende bookmaker op via je mobiele browser en je krijgt een aangepaste versie die gemakkelijk te navigeren is via je telefoon. (Bij Netbet.com ontvang je €10 extra gratis inzet als je via je mobiele telefoon een weddenschap afsluit.)

 

Wedden op Wielrennen

Wil je wedden op Wielrennen maar weet je niet waar je moet beginnen?

Neem dan eens een kijkje bij het artikel ‘Wedden op Wielrennen‘ waar alle informatie die je nodig hebt als beginnend wieler-punter instaat.

Zo staan er de meest voorkomende wielren weddenschappen in beschreven, links naar iedere etappekoers of grote ronde. Kortom alles wat je nodig hebt om succes te leren wedden op wielrennen, tevens bieden we de beste bookmakers, het laatste wed-nieuws en handige tips.

Wil je direct beginnen met wedden op de Tour de France?

Bezoek dan vrijblijvend onze bookmakers en bekijk welke je het beste bevalt.

Bezoek nu Bookmakers

 

Betsson is de aanbevolen bookmaker met 4.9 sterren uit 5 voor het wedden op de Tour de France.

(Aanbevolen door de redactie van Sportgokken.eu – Pieter Jansen (Bookmaker expert, wielren liefhebber + jaren ervaring in de casino branche aan beiden kanten van het spectrum.)

 

Deel

Een reactie

  TomDumoulinZ7 schreef:

  Dumoulin gaat de tour van 2019 winnen. Heb nu al ingezet want zijn de quoteringen nog hoger

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked