Wedden op Snooker

Snooker wedden

(Ge-update 10/08/2023)

Het weddenschappen afsluiten op de sport snooker is steeds populairder aan het worden, helemaal met de laatste ontwikkelingen met het live in-game wedden.

Mogelijkheden om te wedden op games, hoogste breaks, in game op frames en eventuele snelle verassingen maakt snooker tot een hele leuke en eventueel ook winstgevende sport om op te gokken.

Om goed te kunnen wedden op snooker heb je goede bookmakers nodig die een groot aanbod aan weddenschappen a aanbieden.

Wij hebben deze voor je uitgezocht, en nog wat algemene andere informatie over snooker en de oorsprong van het spelletje.

Wil je wedden op snooker toernooien?

The Masters en spelers zoals O’Sullivan, Shelby en Trump?

Bij Bet365.nl vind je het grootste snooker wed aanbod tegen de hoogste odds.

Bezoek Bet365.nl >

(Profiteer nu tijdelijk van een welkomstbonus van €300.)

Snooker Bookmakers

Wat maakt het kijken naar Snooker nog spannender?

Er een weddenschap op afsluiten natuurlijk, je kan tegenwoordig zelfs live in game wedden op wie het volgende frame wint, of wie gaat breaken!

Wij hebben de beste bookmakers voor je op een rijtje gezet en deze beoordeeld op een aantal belangrijke criteria:

 • Betrouwbaar & veilig
 • Bonussen & promoties
 • Aanbod van snooker weddenschappen
 • Hoogte van de quoteringen
 • Extra promoties voor loyale spelers

(Al onze bookmakers en online casino’s opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde licenties, zodat je straks je winst veilig terug kunt storten.)

Bekijk alle bookmakers >

Wedden op snooker nieuws & voorbeschouwingen

Wedden op Championship League Snooker 2022

De Championship League is één van de majors in het snooker. Het toernooi is daarom…

Wedden op German Masters Snooker 2022

Na de spectaculaire winst van Neil Robertson in de Snooker Masters 2022 rollen ook deze…

Wedden op The Masters Snooker 2022

Het snookerjaar 2022 gaat deze week traditioneel van start met het Masters-toernooi in Londen. Het…

Top 3 meest voorkomende snooker bets

In het snooker zijn er een aantal weddenschappen die je het vaakst zal kunnen afsluiten. Wij hebben de drie populairste voor je op een rij gezet.

Partij winst wedden

Wed op een speler waarvan je denkt dat hij de wedstrijd gaat winnen. Doe zoveel mogelijk research naar de vorm van de speler en eventuele eerdere partijen die ze tegen elkaar hebben gespeeld. Sommige bookmakers laten je met een handicap wedden om de odds wat evenwichtiger te maken.

Toernooi winst wedden

Je kan op ieder moment tijdens of voor een snooker toernooi wedden op wie de eind overwinnaar zal worden. Er is zelfs als het toernooi bezig is de meeste waarde te behalen, want soms lijkt het alsof een speler helemaal verloren is maar dan toch weer een comeback maakt.

Frame Wedden

Het wedden op frames is ideaal om live op te wedden tijdens de wedstrijd. Je kan natuurlijk ook van te voren wedden maar in het algemeen is het slimmer om even de vorm van de spelers te bekijken zodat je de beste odds krijgt.

Snooker wedtips & strategie

Wedden op snooker maakt het volgen van de sport extra spannend, maar zoals bij elke vorm van wedden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beste strategieën om je kansen te vergroten.

Hier zijn enkele wedtips en strategieën voor het wedden op snooker:

Ken de snookeraars: Elke speler heeft zijn eigen stijl en sterke en zwakke punten. Doe onderzoek naar de prestaties in het verleden, de huidige vorm, en hoe ze presteren onder druk. Dit kan je helpen beter geïnformeerde weddenschappen te plaatsen, hoe meer informatie je hebt hoe beter je kan voorspellen.

Begrijp de format: Snooker toernooien hebben verschillende formaten, van kortere best-of-7 frame wedstrijden tot lange, uitputtende best-of-35 frame wedstrijden in het wereldkampioenschap.

Begrijpen hoe deze verschillende formaten de speelstijlen van verschillende spelers kunnen beïnvloeden is cruciaal voor succesvol wedden op snooker.

Analyseer de quoteringen: Net als bij andere sporten, bieden bookmakers quoteringen voor snooker weddenschappen. Deze quoteringen weerspiegelen de verwachtingen van de goksites over de waarschijnlijke uitkomst van een wedstrijd. Quoteringen zijn odds in het Engels.

Het analyseren van deze odds kan je helpen om waarde te vinden in je weddenschappen.

Houd rekening met de speelomstandigheden: Snooker wordt binnenshuis gespeeld, dus weersomstandigheden zijn geen factor zoals in sommige andere sporten.

Echter, factoren zoals de kwaliteit van het speeloppervlak (de snookertafel) en de atmosfeer van de locatie kunnen van invloed zijn op de prestaties van de spelers.

Diversificatie van snookerweddenschappen: Het plaatsen van alle weddenschappen op één speler of één uitkomst kan riskant zijn. Overweeg het spreiden van je weddenschappen over verschillende wedstrijden, toernooien of uitkomsten om je risico te verminderen. Gebruik daarnaast ook bankroll management en hou een goede administratie bij.

Spelregels snooker

Snooker wordt gespeeld met 22 ballen waaronder de witte (cueball) en 21 gekleurde ballen. Er zijn 15 rode ballen en 6 gekleurde; deze laatste hebben verschillende waardes (punten) oplopend van een punt (rode bal) tot zeven punten (zwarte bal).

Met de witte bal kunnen de gekleurde ballen in de pockets worden gespeeld. Voordat een speler een gekleurde bal kan potten (in de pocket spelen) moet hij eerst een rode bal potten.

Het doel van het spel is om de meeste punten te behalen. De winnaar van een spel (zogenaamd ‘frame’) is degene die de meeste punten heeft verzameld. Een snookerwedstrijd bestaat uit een vooraf vastgesteld aantal frames (bij voorbeeld 7, 9, 11).

Wedstrijd format

Wedstrijden vinden plaats in verschillende rondes tot de uiteindelijke finale.

De plaats van de topspelers (Ranking) is gebaseerd op de resultaten die ze hebben behaald in officiële toernooien. De belangrijkste wedstrijd van snooker is het World Snooker Championship dat plaats vindt in het Verenigd Koninkrijk.

In belangrijke toernooien wordt gespeeld om een prijzengeld van ongeveer 2 miljoen euro.

De belangrijkste snooker toernooien zijn: China open, Sjanghai masters, UK Championship, Welsh open, World Snooker Championship, European masters, Irish open, De Masters.

Geschiedenis van het snooker

Snooker is een biljartspel voor twee spelers waarbij gekleurde ballen met een speelbal in zogenaamde ‘pockets’ moeten worden gespeeld. Snooker zou zijn ontstaan in India in de tweede helft van de 19e eeuw; meestal wordt er van uit gegaan dat het huidige snookerspel uit 1875 stamt.

Het zou in India zijn begonnen in het Engelse koloniale leger. Het woord “snooker” werd gebruikt voor het aanduiden van de soldaten in het leger.

Later werd het spel snooker genoemd. Vanuit India is snooker geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk door J. Roberts. Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) is nog steeds het belangrijkste “snookerland”.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk heeft snooker zich verspreid over diverse landen in met name Europa en Azië waaronder China, Hongkong, Duitsland, België en Australië.

Het eerste wereldkampioenschap vond plaats in 1927. Dit kampioenschap kreeg steeds meer aanzien. In 1968 werd de WPBSA opgericht om de snookersport op professionele wijze te organiseren. Sindsdien worden er diverse “grote” wedstrijden georganiseerd in onder andere Engeland, China en enkele Europese landen.

Top 5 grootste snooker toernooien

Snooker kent een reeks prestigieuze evenementen, maar de volgende vijf worden vaak beschouwd als de meest gerenommeerde en invloedrijke:

 1. World Snooker Championship: Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd in het Crucible Theatre in Sheffield, Engeland, en is ongetwijfeld het meest begeerde evenement in snooker. Het trekt de crème de la crème van snookerspelers wereldwijd.
 2. UK Championship: Gehouden in York, Engeland, wordt dit toernooi gekenmerkt door zijn intense competitie en is het een van de belangrijkste evenementen in de snookerkalender.
 3. The Masters: Dit is een exclusief invitatietoernooi gehouden in Londen dat alleen de top 16 spelers van de wereldranglijst verwelkomt. Het wordt gezien als een van de meest prestigieuze bijeenkomsten in de sport.
 4. China Open: Dit is het meest prominente snookertoernooi dat wordt georganiseerd buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk. Het herbergt vele top spelers uit de hele wereld en pronkt met een van de meest genereuze prijzenpotten in de sport.
 5. Welsh Open: Als onderdeel van de Home Nations Series vindt dit toernooi plaats in Wales. Het is een open toernooi dat toegankelijk is voor een groot aantal spelers, wat zorgt voor een gevarieerd en competitief deelnemersveld.

Deze toernooien worden over het algemeen erkend als de meest prestigieuze in termen van eer, prijzengeld en het niveau van competitie. Het claimen van de titel in een van deze evenementen wordt vaak gezien als een significante prestatie in de carrière van een snookerspeler.

World Snooker Tour

De World Snooker Tour is een serie van professionele snookertoernooien die gedurende het jaar worden georganiseerd. Deze toernooien vormen samen het professionele circuit in snooker, vergelijkbaar met de ATP Tour in tennis of de PGA Tour in golf.

Spelers concurreren in deze toernooien om prijzengeld en rankingpunten te verdienen. De prestaties van een speler tijdens de tour bepalen hun positie op de wereldranglijst van snooker, wat weer hun kwalificatie voor toekomstige toernooien en evenementen beïnvloedt.

De World Snooker Tour omvat verschillende prestigieuze evenementen, waaronder het World Snooker Championship, de UK Championship, de Masters en vele andere regionale en internationale toernooien. Het toernooischema is verspreid over het hele jaar, met toernooien die plaatsvinden in verschillende landen over de hele wereld.

De tour wordt beheerd door de World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA), die de regels en richtlijnen voor de tour vaststelt, en toezicht houdt op de organisatie van de verschillende evenementen.

Top snooker-aars

De topspelers van de laatste decennia die het Wereldkampioenschap hebben gewonnen komen vrijwel allemaal uit het Verenigd Koninkrijk met uitzondering van N. Robertson uit Australië.

Lijst van ‘recente” wereldkampioenen:

 • M. Selby
 • S. Bingham
 • R. O’Sullivan
 • J. Higgins
 • N. Robertson
 • G. Dott
 • S. Murphy
 • P. Ebdon
 • M. Williams

S. Hendry en S. Davis zijn legendarische topspelers die beide meer dan eenmaal wereldkampioen zijn geweest, S. Hendry zelfs zeven maal.

Opkomende topspelers komen de laatste jaren vooral uit China (D. Junhui, L. Wenbo), Hongkong (M. Fu) maar ook uit bijvoorbeeld Belgie (L. Brecel).

Veelgestelde vragen over het wedden op snooker

 

De meest voorkomende soorten snooker-weddenschappen zijn match-weddenschappen (wedden op de winnaar van een specifieke wedstrijd), outright-weddenschappen (wedden op de winnaar van een heel toernooi), handicap-weddenschappen (waarbij een speler een virtuele voorsprong of achterstand krijgt) en frame-weddenschappen (wedden op het aantal frames in een match).

Het verbeteren van je winkansen bij snooker-weddenschappen vereist grondig onderzoek en analyse, hoe meer informatie en kennis je bezit hoe beter je een voorspelling kan maken. Dit omvat het kennen van de prestaties van spelers in eerdere wedstrijden, hun huidige vorm, en hoe ze presteren onder druk. Ook is het belangrijk de odds te begrijpen en de speelomstandigheden in acht te nemen.

Enkele belangrijke factoren om in overweging te nemen zijn de huidige vorm van de spelers, hun prestaties in eerdere toernooien, het speelformat, de speelomstandigheden, en de odds die door de bookmakers worden aangeboden. Hoe hoger de odds zijn hoe groter risico je loopt maar hoe hoger de uitbetalingen kunnen zijn. De favorieten hebben altijd lagere odds om het de kans(en) groter zijn dat ze winnen dan outsiders.

De World Snooker Championship, UK Championship, The Masters, China Open en de Welsh Open zijn enkele van de grootste en meest prestigieuze snookertoernooien waar veel op wordt gewed.

De odds die worden aangeboden door bookmakers weerspiegelen de waarschijnlijke uitkomst van een wedstrijd zoals zij die zien. Lagere odds betekenen dat een uitkomst waarschijnlijker wordt geacht, terwijl hogere odds betekenen dat een uitkomst minder waarschijnlijk wordt geacht. Door de odds te analyseren, kan je waardevolle weddenschappen vinden. Hoe doel is de bookmaker te verslaan en dat doe je door zo slim mogelijk in te zetten.

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.