(Ge-update 11/01/2020)

Allereerst wat is Esports en waar staat het voor en waar kan je op Esports wedden?

Esports staat voor electronic sports, professioneel videogamen oftewel pro gaming. Het is competitief spelen van videogames zoals League of Legends, Counter Strike Go, Dota 2.

Het wedden op Esports is nog relatief nieuw maar de afgelopen jaren heeft het spelen van deze videogames en het wedden erop een enorme groei meegemaakt.

Nu is de vraag natuurlijk, hoe verdien je geld met het wedden op Esports en waar zijn de wedmogelijkheden?

Je kan je voorspellingen omzetten in echt geld via onze bookmakers waar je kan inzetten op allerlei Esports spellen en toernooien.

 

Wil je wedden op Esports, Dota 2, League of Legends, Counterstrike of Starcraft?

Bij Redbet.com vind je het grootste aanbod aan E-sports weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

www.Redbet.com

(Profiteer nu tijdelijk van een €50 gratis weddenschap bij Redbet.)

 

Ontstaan van het wedden op Esports

dota-2-logo-0We beginnen met even een kort geschiedenis lesje! De geschiedenis van competitief spelen van videogames gaat helemaal terug naar de jaren 70 en 80 waar er door Atari space invaders toernooien werden gehouden.

Esports is populairder aan het worden dan gewone sport(en).

Er waren natuurlijk ook Donkey Kong en Pac-Man die enorm populair waren (en nog steeds zijn in sommige contreien). Flash forward naar eind jaren 90 waar de basis van de Esports van nu zijn gelegd met games zoals Quake, Counter strike en Warcraft die destijds vooral in Korea enorm populair waren.

Sinds Twitch.tv en het live streamen van videogames is de populariteit van het kijken en wedden op Esports enorm toegenomen. In 2011 tijdens het toernooi “The International” van Dota 2 waren er zelfs 4.5 miljoen individuele kijkers die gemiddeld twee uur keken via Twitch.tv.

Tegenwoordig is er bij hetzelfde spel (Dota 2) al meer dan €86 miljoen aan prijzengeld uitbetaald en zijn er meer dan 600 toernooien en professionele gamers die meer dan een miljoen per jaar verdienen. Een paar jaar geleden bood nog geen enkele site weddenschappen op Esports aan en nu letterlijk bijna alle bookmakers.

 

Bookmakers Esport en populaire games

triplekillHoe wedden en waar wedden op Esports? Er zijn op dit moment 4 grote games waar je online op kan wedden bij bookmakers. Dit zijn LoL (League of Legends), Dota 2 (Defense of the Ancients), CS:GO (Counterstrike) en Starcraft 2.

De wat kleinere games waar je bij sommige bookmakers al op kan wedden zijn Hearthstone, Smite, Heroes of the Storm en Overwatch.

Bij de meeste van onze online bookmakers is het mogelijk om te sowieso te wedden op de grote 4 games. Bijna alle toernooien en leagues worden aangeboden als mogelijkheid om op te wedden. Het bekijken van deze toernooien of leagues gaat meestal via een stream op Twitch.tv of via een speciale website, en zijn live becommentarieerd door bekende presentatoren uit de Esport.

Wij van sportgokken.eu hebben zelf een game achtergrond en zien enorme potentie in het wedden op Esports en vandaar dat we ook bij iedere bookmaker controleren hoe groot het aanbod is, de welkomst bonus en andere beloningen. Tevens bieden we achtergrond artikelen, nieuws en wed tips voor komende Esports toernooien.

 

Top 3 meest voorkomende Esports weddenschappen

We zetten alvast even de top 3 populairste weddenschappen op Esports voor je op een rijtje. Tip! Let altijd goed op welke quoteringen er worden aangeboden bij de desbetreffende weddenschap (controleer meerdere bookmakers zodat je de hoogst mogelijk odds krijgt!)

Wedden op de winnaar

Dit is een weddenschap die je waarschijnlijk al kent van andere sporten. Je sluit een weddenschap af op het team waarvan jij denkt dat die het potje (game) gaat winnen.

Als het een toernooi is kan je op individuele potjes wedden en op de eindoverwinning.

First blood

Welk team maakt de eerste kill? Je sluit een weddenschap af op welk team als eerste een tegenstander killed (doodt). Deze weddenschap is vooral voorkomend bij Dota 2, LoL en CS:GO

Proposition bet (Prop bets)

Dit zijn weddenschappen die je afsluit op kleine dingen die gebeuren in een game, zoals wie maakt een triple kill, wie killed Roshan (Dota 2) of Baron Nashor (LoL).

 

Om op het lange termijn winstgevend te zijn met het wedden op Esports zijn er een aantal zaken die je in ogenschouw moet nemen.

Je moet allereerst kennis van zaken hebben, de pro gaming wereld is toch net iets on-overzichtelijker en moeilijker te bevatten. Je hebt natuurlijk de echte grote favorieten maar daarna is het relatief moeilijk om de outsiders aan te wijzen.

Hier kan je als echte kenner (mis)bruik van maken en deze kennis tegen de bookmakers gebruiken.

In het pionieren van deze Esporten en het wedden erop is er meer ruimte om winstgevend te winnen dan de al gevestigde sporten zoals voetbal en basketbal. 

 

Live wedden op Esports

Het live wedden op Esports is immens populair, helemaal nu je alles via twitch.tv kunt streamen en tegelijkertijd een weddenschap af kunt sluiten via onze NL Esports bookmakers.

Bij de door ons geselecteerde bookmakers 2018 die legaal opereren binnen de Europese Unie is het mogelijk om “In Play” weddenschappen af te sluiten.

Het live wedden heeft vele voordelen omdat je zelf het wedstrijd verloop kan volgen en zo beter kan inschatten wat de uitslag gaat worden.

Je kan ook veel weddenschappen op andere dingen afsluiten, zoals op de volgende kill, wie een toren vernietigd, op triple kills etc.

 

Het laatste Esports wednieuws

Wij van Sportgokken.eu bieden je het laatste wed nieuws aan voor een groot aantal games zoals League of Legends, Dota 2, CS : GO, Hearthstone en Heroes of the Storm, Fortnite.

We kijken vooruit naar komende toernooien, competitie wedstrijden, hierbij nemen we zowel de kleine als grote in ogenschouw.

Voor wed strategie en de laatste noteringen voor toernooien zoals The International, LoL World Championship 2019.

 

Mobiel wedden op Esports

Het mobiel wedden evenals het wedden op Esports maakt een enorme boost in populariteit mee. Al onze iphone7bookmakers bieden de mogelijkheid om te wedden via je mobiele telefoon.

Of je nu een Windows phone, Iphone of Android hebt, het is met allemaal mogelijk. Zo kan je blijven wedden waar je ook naar toe gaat, convenience is king

We hopen dat je nu je al een beetje thuis voelt in de wereld van het Wedden op Esports, de beste manier om het te leren is om het te doen en er tijd in te steken net als met games, wie weet word jij in plaats van een pro gamer wel een pro better op pro games!

Wij van sportgokken.eu wensen je alvast veel wed en game plezier. Bekijk hieronder eens onze Beste Esports bookmakers geordend op volgorde wie de beste Esports wed experience geeft.

Beste Esports Bookmakers

 • 100% welkomstbonus
 • Beschikbaar voor jou
 • Goede support
100% Tot wel €100
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 97%
Overzichtelijke website - 96%
Voordelen - 100%
Promoties - 95%
Indruk - 97%
 • Groot wed-aanbod
 • Beschikbaar voor jou
 • Belgische spelers toegestaan
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 95%
Overzichtelijke website - 93%
Voordelen - 100%
Promoties - 92%
Indruk - 95%
 • 100% stortingsbonus
 • Beschikbaar voor jou
 • Overzichtelijke website
100% Tot wel €100
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 91%
Overzichtelijke website - 100%
Voordelen - 99%
Promoties - 93%
Indruk - 95%
 • €200 Welkomstbonus
 • Beschikbaar voor jou
 • Snelle uitbetaling
100% Tot wel €200
Mobiel beschikbaar
Noteringen - 90%
Overzichtelijke website - 92%
Voordelen - 100%
Promoties - 90%
Indruk - 93%