Wedden op de UK Open Darts

UK Open Darts wedden

(Ge-update 01/07/2023)

Voordat je begint met wedden op de UK Open Darts heb je een aantal dingen nodig.

De UK Open is een professioneel dart toernooi georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC).

Het toernooi wordt sinds 2003 georganiseerd en werd voorheen gehouden in het Reebok stadion in Bolton, in 2014 verhuisde het naar Butlin’s in Minehead.

Wie gaat er volgens jou de UK Open Darts winnen?

Zet je voorspelling nu om in echt geld via onze bookmakers waar je tegen de hoogste quoteringen kan inzetten op de UK Open Darts.

Wil je wedden op de UK Open Darts?

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

 • €300 welkomstbonus
 • €20 gratis bet per week
 • Hoogste odds bij het darts wedden
 • 100% stortingsbonus als nieuwe speler
 • Promoties van tienduizenden euro’s per maand

Bij Bet365.nl vind je het grootste aanbod aan dart weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Bet365.nl >

(Ontvang nu als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% bij Bet365.)

Bookmakers UK Open Darts

Wil je wedden op de UK Open Darts?

Bij sportgokken.eu hebben we de beste bookmakers op het gebied van dart weddenschappen.

Deze zijn beoordeeld en geselecteerd op:

 • Het aanbod van darts weddenschappen
 • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
 • Hoogte van quoteringen en odds
 • Extra promoties
 • Gebruikersvriendelijkheid van de website (mobiel)

(Al onze bookmakers zijn veilig en betrouwbaar bevonden en opereren legaal binnen de Europese Unie, zodat je straks gemakkelijk je winst kan terug storten.)

Bekijk alle bookmakers >

Toernooi opzet

De UK open wordt ook wel de “FA Cup of Darts”genoemd naar de beroemde FA Cup van het voetbal, omdat er een hele grote mix van darters meedoen.

Het mooie van de UK Open is dat iedereen tegen elkaar kan loten, grote spelers kunnen daarom al vroeg in het toernooi tegen elkaar loten, wat ervoor kan zorgen dat wat minder bekende darters ver in het toernooi kunnen komen door een gelukkige loting.

Het totale prijzengeld is meer dan €300.000,- en de winnaar mag €60.000,- meer naar huis nemen.

Sinds 2016 zijn de kwalificatie evenementen voor de amateurspelers in de handen van Rileys en worden gehouden in verschillende locaties in Engeland.

Via deze kwalificatie evenementen kwalificeren er uiteindelijk 32 spelers zich voor het hoofdevenement.

Daar komt nog eens bij dat er 6 UK Open kwalificatie evenementen zijn voor professionele darters, die ook een onderdeel zijn van de PDC Pro Tour.

Deze evenementen zijn alleen voor darters die in het bezit zijn van een actief PDPA lidmaatschap (Tour-kaart of associatie lidmaatschap). Het prijzengeld telt tevens mee voor de UK Open Order of Merit ranglijst.

Toernooi rondes:

 • Eerste ronde, de 32 darters die zich gekwalificeerd via de Riley evenementen en de nummers 65 t/m 96 van de Uk Open Order of Merit. Beste van 11 legs (eerste met 6 legs wint)
 • Tweede ronde, de 32 winnaars van de eerste ronde strijden tegen de nummers 33 t/m 64 van de Uk Open Order of Merit. Beste van 11 legs (eerste met 6 legs wint)
 • Derde ronde, de 32 winnaars van de tweede ronde strijden tegen de nummers 1 t/m 32 van de Uk Open Order of Merit. Beste van17 legs (eerste met 9 legs wint)
 • Vierde Ronde, de overige 32 strijden voor een plek in de 5e ronde er gaan er 16 door naar de 5e ronde. Beste van 17 legs (eerste met 9 legs wint)
 • Vijfde ronde, de 16 overgebleven darters strijden om een plek in de kwart finale. Beste van 17 legs (eerste met 9 legs wint)
 • Kwart finale, er zijn nu nog 8 darters over, beste van 19 legs (eerste met 10 legs wint)
 • Halve finale, nog 4 darters over die strijden voor een plek in de finale, beste van 19 legs (eerste met 10 legs wint)
 • Finale, de verliezende finalist mag al €30.000,- op zijn bankrekening beschrijven, de winnaar van de UK Open wint maar liefst €60.000,-. De eerste die 11 legs wint in de finale is de winnaar (best of 21 legs).

Dat zijn zeker geen slechte prijzen, helemaal als amateur als je het ver weet te schoppen, wil je ook geld verdienen aan de Coral UK Open Darts? Sluit dan een weddenschap af en voorspel wie er wint!

Nederlanders in de UK Open of Darts

Sinds het toernooi in 2003 werd opgericht duurde het niet lang voordat onze landgenoten succes hadden in de UK Open. De eerste toernooi winst was in 2004 door niemand minder dan Roland Scholten die in de finale de Canadees John Part wist te verslaan.

Daarna zat er een jaar tussen maar in 2006 het jaar van de overstap van Van Barneveld naar de PDC was het UK Open het eerste toernooi dat hij speelde en gelijk op zijn naam wist te zetten. In 2007 herhaalde hij het kunstje en versloeg hij Vincent van de Voort in de finale.

Daarna was het een tijd stil tot 2015 en het losbarsten van Michael van Gerwen die in het jaar 2015 en 2016 twee keer de finale wist te winnen van de Schot Peter Wright.

In 2017 kon Michael van Gerwen niet present zijn in verband met een rugblessure. In 2020 won hij eindelijk zijn derde titel – we zijn benieuwd hoe hij gaat presteren in de editie van 2021.

Wedden op Darts

Wil je beginnen met wedden op darts maar weet je nog niet precies hoe?

Kijk dan eens bij wedden op darts waar we de meest voorkomende dart weddenschappen uiteenzetten.

Wij van sportgokken.eu bieden ook het laatste dartnieuws aan inclusief wed tips voor de aankomende partijen.

Wil je direct beginnen met het wedden op de UK Open Darts?

Neem dan vrijblijvend en gratis een kijkje bij onze goksites.

Bekijk alle goksites >

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.