Wedden op Premier League voetbal

Premier League wedden

(Ge-update 23/08/2023)

We zijn het er allemaal over eens dat de Premier League een van de meest spannende en populairste voetbalcompetities ter wereld is.

Het wedden erop is bijna net zo populair, wij hebben dit artikel geschreven zodat jij een veilige plek kan vinden om te gokken op de Premier League.

Wist je dat er wekelijks tientallen miljoenen fans inschakelen om de wedstrijden te bekijken en weddenschappen af te sluiten?

Waar moet je op letten bij het online gokken op de Engelse Premier League?

Bezoek hieronder onze beste bookmakers waar je tegen de hoogste quoteringen veilig kan wedden op alle Premier League wedstrijden.

Wil je wedden op de Premier League?

Op wedstrijden van Manchester United, Arsenal, Chelsea en Liverpool?

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

  • €250 freebet
  • 100% stortingsbonus
  • Hoogste odds bij het Premier League wedden
  • €250 stortingsbonus bij het casino gedeelte

  Bij Circus.nl vind je het grootste aanbod aan Premier League weddenschappen tegen hoge quoteringen.

  Bezoek Circus.nl >

  (Profiteer nu van de 100% stortingsbonus.)

Bookmakers Premier League

Wil je wedden op de Premier League?

Wij hebben de beste Nederlandse Premier League bookmakers voor je geselecteerd op het gebied van wedden op voetbal met het grootste aanbod voetbal weddenschappen.

Onze bookmakers zijn geselecteerd op een aantal criteria zoals:

 • Welkomstbonus(sen)
 • Hoogte van quoteringen
 • Aanbod Premier League weddenschappen
 • Promoties
 • Gebruikersvriendelijkheid van de website

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese wetgeving en zijn betrouwbaar en veilig bevonden zodat u zonder zorgen winstgevend weddenschappen kan afsluiten op de Premier League.)

Bekijk alle bookmakers >

Wedden op Premier League nieuws & voorbeschouwingen

Wedden op Manchester City – Liverpool | Premier League 2023/24 | Odds boost x50!

In de Engelse Premier League staat dit weekeinde de kraker tussen regerend landskampioen Manchester City…

Wedden op Liverpool – Everton | Premier League 2023/24

Er zijn wekelijks vele topwedstrijden waarop gegokt kan worden in de Engelse Premier League maar…

Wedden op Newcastle United – Liverpool | Premier League 2023/24 | Odds boost x50!

De Premier League clash Newcastle United – Liverpool brengt enkele Nederlandse topspelers bij elkaar. Aan…

Wedden op de titelstrijd in de Premier League

We hebben allemaal meestal een idee van wie het komende seizoen een goede kans maakt op het kampioenschap. Het is dan verstandig voor het seizoen start om jezelf af te vragen welke team’s zich het beste hebben versterkt ten opzichte van vorig jaar en welke teams (bijna) ieder jaar meedoen om de titel.

Vergeet natuurlijk niet het belang van de coach.

Dat zijn (ongelooflijke) aantallen, en natuurlijk niet voor niets. De competitie bestaat uit 20 Engelse clubs maar ook teams uit Wales kunnen meedoen mits ze via de Engelse voetbal piramide promoveren.

De top 4 heeft recht op Champions League voetbal en er worden nog 3 plaatsen verdeeld voor de Europa League (hangt af van wie de beker competities winnen). De onderste 3 clubs degraderen naar Football League Championship.

Tip! Hoe eerder je een weddenschap afsluit op wie aan het eind van het seizoen bovenaan staat, hoe hoger de quoteringen zijn bij de bookmakers en dus je uiteindelijke winst.

In de Premier League is het aantal ploegen dat redelijkerwijs een kans maakt om kampioen te worden veel groter in aantal dan in andere competities.

Dat zijn de volgende ploegen: Manchester United, Chelsea, Manchester City, Arsenal*, Tottenham Hotspur*, Liverpool

De ploegen met een * zijn iets minder waarschijnlijk maar eindigen altijd in de buurt, kijk naar de vorm van de afgelopen jaren welke spelers en coach ze hebben aangetrokken

Manchester City sinds de overname door het oliegeld hebben ze een aantal Premier League’s gewonnen, ook de Champions League werd binnen gesleept en zijn tegenwoordig altijd een titelfavoriet.

Manchester United is sinds het vertrek van Ferguson ook niet meer de oude, al hebben ze onder Mourinho weer de weg naar boven gevonden, nu staat de Nederlandse Erik Ten Hag aan het roer.

Liverpool is een goed voorbeeld van een ploeg die in de lift zit sinds ze van coach verwisseld zijn en de kansen op een kampioenschap zijn dus toegenomen.

Arsenal zal nu Wenger weg is hopenlijk weer eens het kampioenschap halen, ze komen steeds dichtbij maar het kampioenschap is nog steeds niet binnen gehaald.

(En wie had gedacht dat Leicester City Kampioen zou worden?) Dat was ook een belabberde weddenschap als je die in het begin van het jaar had afgesloten want er was geen enkele basis voor. De Premier League kan dus vol verrassingen staan.

Laat je niet direct lijden door de huidige stand maar denk op lange termijn als je wilt inzetten op het kampioenschap van de Premier League.

Wil je wedden Premier League voetbal in het seizoen 2023/2024? Prolongeert Manchester City de titel of gaat Arsenal hem eindelijk weer winnen?

Via bookmaker Circus bieden we de beste odds aan voor het wedden op de Premier League winnaar 2023/2024:

 • Manchester City wint de PL in het seizoen 2023/2024 x 1.62
 • Arsenal wint de PL in het seizoen 2023/2024 x 6.00
 • Manchester United wint PL in het seizoen 2023/2024 x 12.00
 • Liverpool wint de PL in het seizoen 2023/2024 x 9.50
 • Tottenham Hotspur wint de PL in het seizoen 2023/2024 x 46.00
 • Chelsea wint de PL in het seizoen 2023/2024 x 21.00
 • Newcastle United wint de PL in het seizoen 2023/2024 x 21.00

*voor iedere euro ingezet krijg je bij een winnende weddenschap het keer het vet gedrukte gedeelte terug.

Noteringen van Premier League seizoen 2023/2024 worden ge-update zodra beschikbaar.

Meld je nu vrijblijvend aan bij Circus en krijg als nieuwe speler een welkomstbonus van €250! Meld je hier gratis aan bij Circus.

Bezoek Circus.nl >

De 5 beste Premier League wed tips

Als je een beginnende voetbal-punter bent en wat extra tips kan gebruiken lees dan de 5 beste Premier League wed tips hieronder door. Stel de vragen die hieronder staan je voor iedere weddenschap af en de kans dat je op lange termijn winstgevend wordt met het online wedden op voetbal zal stijgen.

Welke ploegen spelen Europees en wat voor invloed heeft het?

De Engelse competitie is fysiek een van de zwaarste ter wereld, de meeste ploegen zijn topfit en geven ieder weekend 100%.

De ploegen die mid-weeks Europees hebben gespeeld zijn vaak fysiek nog vermoeid van het lange reizen door Europa en de fysieke en mentale inspanning van de wedstrijd zelf.

Het komt daarom ook vaak voor dat het team dat in de Champions League of Europa League heeft gespeeld het weekend erop in de competitie punten verspeeld.

Het is daarom verstandig om voordat je een weddenschap afsluit altijd goed te kijken welke ploegen Europees hebben gespeeld en wat voor invloed dat heeft op de wedstrijd waar je op gaat wedden.

Er valt vaak veel waarde te behalen om juist tegen de ploegen de wedden die Europees hebben gespeeld, waar ze anders de wedstrijd misschien gemakkelijk hadden gewonnen zijn ze nu fysiek en mentaal nog niet op 100%.

Hoe presteert een ploeg thuis/uit?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat statistisch gezien dat ploegen thuis beter presteren dan uit, dit heet te maken met verschillende factoren. Wij van sportgokken.eu hebben er een heel artikel aan gewijd “5 factoren die het thuisvoordeel uitmaken.

Dat betekent natuurlijk niet dat het bij iedere ploeg zo is, daarom is het belangrijk je eigen te maken met de competitie en van iedere ploeg te weten hoe ze thuis/uit presteren. Dat kan je doen door naar de statistieken te kijken maar dat alleen is niet genoeg, kijk naar de wedstrijden en voel de atmosfeer.

 

“Fergie Time”

 

Zo was het toen Sir Alex Ferguson nog coach was bij Manchester United heel gewoon dat als ze thuis speelden. (DE LAATSTE 10 MINUTEN)De tegenstander onder immense druk zetten in samenhang met het publiek en de punten op het laatste moment toch nog binnen wisten te halen. Dan is het verstandig als je Live (In Play) op een wedstrijd wilt wedden rekening te houden met zulke omstandigheden, combineer dus statistieken met je eigen inzichten en ervaringen.

Wat is de invloed van de coach en de tactiek?

Hoe groot is de invloed van een coach op een elftal? ENORM! Sluit daarom ook geen weddenschappen af als je niet bekend met de coach en op welke manier hij zijn team laat spelen.

Je hebt trainers die hun tegenstander al vanaf minuut 1 onder druk zetten en die de gehele wedstrijd doelpunten proberen te forceren en progressief voetbal spelen (Klopp, Bosz).

Conservatieve coaches zoals Mourinho en Conte die graag vanuit de defensie op de counter loeren. Als je de coaches en de wijze waarop ze hun ploegen in verschillende omstandigheden laten spelen kan je veel beter een wedstrijd inschatten.

Hoe beter je een wedstrijd kan inschatten hoe meer geld je kan verdienen met het wedden en het dus cruciaal zoveel mogelijk over de ploegen en coaches te weten te komen.

Wat is de invloed van blessures of schorsingen op een elftal?

Sluit nooit een weddenschap af voordat je hebt gezien welke spelers er op het veld gaan verschijnen. Neem alleen al als voorbeeld Manchester United zonder Zlatan Ibrahimovic en met, wat een wereld van verschil is dat.

Als er bepaalde sleutels spelers ontbreken is het soms verstandig om af te zien van bepaalde weddenschappen met name spitsen of belangrijke verdedigers in de as van het veld. Bekijk daarom altijd goed welke spelers er geblesseerd of geschorst zijn voor de aanvang van het duel.

Nogmaals hoe meer informatie je over beide ploegen hebt hoe beter je kan inschatten en dus meer winst kan maken met het benutten van weddenschappen met waarde.

Hoe verzamel je informatie over teams uit de Premier League?

Nu we hebben vastgesteld dat informatie belangrijk is om uiteindelijk succesvolle weddenschappen af te sluiten, rest ons de vraag waar halen we deze informatie vandaan?

Bij de Premier League hebben we het geluk dat er een enorme schat aan informatie beschikbaar is en bijna alles wat geanalyseerd en opgeslagen kan worden ook daadwerkelijk wordt opgeslagen, deze is te vinden op www.premierleague.com/.

Let hierop op de volgende statistieken: Doelsaldo (thuis/uit), Topscorers. Meeste assists, Aantal tackles, Hoeveelheid kaarten

(Zo is er een hele reeks waar je jezelf in thuis moet maken.)

Om op de lange termijn winstgevend te blijven wedden op voetbal moet je verstandig weddenschappen afsluiten en dus niet lukraak gokken.

Toch kan het geen kwaad om af en toe een gokje te wagen als je een goed gevoel over een bepaalde weddenschap hebt maar doe het met mate. Hou je hierbij wel aan je bankroll discipline.

Historie van de Premier League

De Premier League, de top van professioneel voetbal in Engeland en een van de meest bekeken competities ter wereld, ontstond uit een verlangen naar modernisering en lucratieve televisie-inkomsten.

Oorsprong en Oprichting

Voor de Premier League: Tot 1992 was de Football League, opgericht in 1888, de spil van het Engelse voetbal, met de First Division als topniveau.

Verandering: Eind jaren ’80 voelden de grootste clubs, nu vaak aangeduid als de ‘big six’, de noodzaak om meer te profiteren van televisie-inkomsten. Het Hillsborough-incident in 1989 versterkte de roep om modernisering van stadions en veiligheid.

Oprichting: In 1992 scheidde de elite zich af om de Premier League te vormen, aangemoedigd door de verlokking van grotere tv-rechten, met name deals met Sky Television.

Groei en Ontwikkeling

Uitzendrechten: Overeenkomsten, in het bijzonder met Sky, brachten enorme inkomsten, waardoor clubs konden investeren in betere faciliteiten en spelers.

Internationale Aantrekkingskracht: De Premier League groeide snel in populariteit sneller dan de concurrenten zoals La Liga of de Serie A, met iconische clubs zoals Manchester United, Liverpool, en Arsenal, epische duels en wereldberoemde spelers.

Concurrentie: Naast de dominante clubs zorgden verrassingen, zoals het sprookje van Leicester City in 2016, voor spanning en onvoorspelbaarheid.

Financiële Kracht en Spelers: De Premier League werd een magneet voor internationaal talent, waardoor de competitieve aard van de league toenam.

Uitdagingen

Financiële Verschillen: De rijkdom van de Premier League leidde tot een kloof tussen de financiële grootmachten en de kleinere teams.

Eigendom: De instroom van buitenlandse investeerders, zoals bij Manchester City en Chelsea, zorgde voor debatten over de ware ziel van het Engelse voetbal.

VAR: De introductie van het Video Assistant Referee-systeem in 2019-2020 zorgde voor gemengde reacties en controverse.

Ondanks uitdagingen, zoals de COVID-19-pandemie, blijft de Premier League dominant, met Liverpool en Manchester City als recente kampioenen.

Nederlanders in de Engelse hoogste divisie

Een belangrijk deel van de geschiedenis en het heden van de Premier is Nederlands heeft een enorme invloed gehad, zowel op het veld als langs de zijlijn.

Spelers

Nederlandse voetballers hebben de Premier League vaak verrijkt met hun techniek, tactisch inzicht en flair.

 1. Dennis Bergkamp: De komst van Bergkamp naar Arsenal in 1995 was een gamechanger. Met zijn technische bekwaamheid en ongelooflijke doelpunten is hij zonder twijfel een van de grootste Nederlandse exportproducten in de Engelse voetbalgeschiedenis.
 2. Robin van Persie: Ook bij Arsenal, en later bij Manchester United, maakte Van Persie naam als een dodelijke afmaker. Zijn goal-tally en cruciale doelpunten, vooral tijdens zijn tijd bij United, maakten hem tot een favoriet.
 3. Ruud van Nistelrooy: Bij Manchester United was hij een doelpuntenmachine. Zijn neus voor de goal en zijn vasthoudendheid maakten hem tot een van de meest gevreesde aanvallers in de league.
 4. Arjen Robben: Hoewel zijn tijd bij Chelsea korter was in vergelijking met zijn latere carrière bij Bayern München, liet Robben bij de Blues al zien waarom hij als een van de beste aanvallers ter wereld werd beschouwd.
 5. Virgil van Dijk: Bij Liverpool heeft Van Dijk zich ontpopt als een van de beste verdedigers ter wereld, waarbij zijn leiderschap en verdedigende kwaliteiten van cruciaal belang zijn voor het team.

Coaches

Nederlandse managers hebben ook geprobeerd hun stempel te drukken in de Premier League, hoewel met gemengd succes.

 1. Louis van Gaal: Bij Manchester United had hij een wisselend succes. Hoewel bekritiseerd om zijn speelstijl, won hij de FA Cup in 2016.
 2. Ronald Koeman: Koeman heeft in de Premier League aan het roer gestaan bij Southampton en Everton, met name bij Southampton behaalde hij indrukwekkende resultaten. Later nam hij de leiding over bij FC Barcelona.
 3. Frank de Boer: Zijn periode bij Crystal Palace was helaas kort en minder succesvol, aangezien hij na slechts enkele wedstrijden werd ontslagen. Hij staat bekend als de slechtste Premier League coach ooit.

Derbies in de Premier League

De Premier League, met zijn rijke geschiedenis en diverse clubs, kent talloze intense rivaliteiten, of derbies. Sommige van deze rivaliteiten zijn gebaseerd op geografische nabijheid, terwijl andere zijn ontstaan door concurrentie om titels en suprematie.

Hier zijn enkele van de meest belangrijke rivaliteiten in de Premier League:

 1. North West Derby:
  • Teams: Liverpool vs. Manchester United
  • Reden: Hoewel ze geen stadsgenoten zijn, is de concurrentie tussen deze twee giganten van het Engelse voetbal intens vanwege hun succesvolle historie en fanbases.
 2. North London Derby:
  • Teams: Arsenal vs. Tottenham Hotspur
  • Reden: Nabijheid. Beide teams komen uit Noord-Londen en hebben een rivaliteit die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw.
 3. Merseyside Derby:
  • Teams: Liverpool vs. Everton
  • Reden: Geografische nabijheid, aangezien beide teams uit Liverpool komen.
 4. Manchester Derby:
  • Teams: Manchester City vs. Manchester United
  • Reden: Beide teams zijn gevestigd in Manchester. Met de recente opkomst van City heeft deze derby nog meer betekenis gekregen.
 5. The West Midlands Derby:
  • Teams: Aston Villa vs. Wolverhampton Wanderers (ook significant wanneer Villa tegen West Bromwich Albion speelt)
  • Reden: Nabijheid in West Midlands.
 6. Tyne-Wear Derby:
  • Teams: Newcastle United vs. Sunderland (Let op: Deze derby zit momenteel niet in de Premier League, vanwege de lagere divisie van Sunderland. Maar wanneer ze elkaar treffen, is het een van de felste in Engeland.)
  • Reden: Geografische nabijheid en historische regionale verschillen.
 7. South Coast Derby:
  • Teams: Southampton vs. Portsmouth (Net als de Tyne-Wear Derby zijn ze niet altijd beiden in de Premier League, maar de rivaliteit is fel.)
  • Reden: Geografische nabijheid aan de zuidkust van Engeland.
 8. London Derbies:
  • Teams: Verschillende combinaties van Londense teams, waaronder Chelsea vs. West Ham, Chelsea vs. Arsenal, Arsenal vs. West Ham, Tottenham vs. Chelsea, enz.
  • Reden: Londen heeft meerdere Premier League teams, dus strijd om de stad zorgt vaak voor intense wedstrijden.
 9. East Midlands Derby:
  • Teams: Nottingham Forest vs. Derby County (Hoewel niet consistent in de Premier League, is dit een van de meest verhitte rivaliteiten in het Engelse voetbal.)
  • Reden: Historische en geografische rivaliteit.
 10. West London Derby:
  Teams: Chelsea vs. Fulham, Brentford vs. Fulham, enz.
  Reden: Nabijheid in het westen van Londen.

Dit zijn slechts enkele van de vele intense rivaliteiten in het Engelse voetbal, zelfs in de tweede divisie van Engeland zijn er tal van klassiekers. De passie, geschiedenis en betekenis van elke derby variëren, maar ze beloven allemaal spannende ontmoetingen en onvergetelijke momenten.

Inzetten en het voorspellen van deze bovengenoemde derbies kan via de beste Nederlandse goksites die je vind op onze site.

Circus is de aanbevolen bookmaker met 5 sterren uit 5 voor het wedden op de Premier League.

(Aanbevolen door de redactie van Sportgokken.eu – Pieter Jansen (Bookmaker expert, voetbal liefhebber + jaren ervaring in de casino branche aan beiden kanten van het spectrum.)

Wedden op Voetbal

Wil je wedden op voetbal maar weet je nog niet goed welke weddenschappen er aangeboden worden?

Wij hebben in het artikel “Wedden op voetbal” de meest voorkomende voetbal weddenschappen voor je uiteengezet zodat je straks geïnformeerd een weddenschap kan afsluiten.

Tevens bieden we van sportgokken.eu ook het laatste voetbalnieuws, wed tips en voorbeschouwingen aan.

Wil je direct beginnen met wedden op de Premier League?

Meld je dan gratis en snel aan bij onze bookmakers.

Bekijk alle bookmakers >

Veelgestelde vragen over de Premier League

Voor de beginnende punter vind je hier de meest gestelde vragen over de Premier League.

Via bookmakers kan je 2 type bonussen ontvangen, een freebet en een stortingsbonus deze ontvang je vaak direct als een welkomstbonus als je je als nieuwe speler aanmeld, en daarna als promoties voor loyaliteit.

De freebet is een gratis weddenschap, hierbij krijg je de inleg gratis van de bookmaker en is de winst voor jou.

De stortingsbonus is een bonus die je ontvangt als je geld stort, vaak is deze 100 of soms zelfs 200% en loopt deze op tot een maximum bedrag.

Let altijd goed op de bonusvoorwaarden en lees deze door voordat je begint aan een bonus vrij te spelen.

Via Sportgokken.eu vind je alle beschikbare online bookmakers voor Nederlanders, deze zijn in het bezit van een officiele licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Zo kan je er zeker van zijn dat je er eerlijk en betrouwbaar kan wedden op de Premier League. Voorbeelden van deze bookmakers waar je kan inzetten op de Premier League zijn: Bet365, Unibet, BetCity, LiveScore Bet.

Passie voor Engels voetbal? Dan zit je hier goed! Vanaf het seizoen 2023/2024, startend op 11 augustus 2023, wordt de Premier League exclusief uitgezonden op Viaplay in Nederland. Maak kennis met Viaplay, de frisse streamingdienst van de Nordic Entertainment Group uit Zweden.

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.