Wedden op Primera Division voetbal

(Ge-update 01/08/2023)

Als je wilt wedden op de Primera Division, zijn er een aantal zaken die moet weten.

De Primera División (vanwege sponsorrechten ook wel de La Liga Santander genoemd) is de hoogste divisie in het Spaanse voetbal.

De twintig clubs spelen een complete competitie om te bepalen wie zich landskampioen van Spanje mag noemen.

Als voetbal-wedder kom je regelmatig in aanraking met teams uit Spanje maar waar moet je op letten tijdens het wedden op de Primera Division?

Wie gaat er volgens jou de Primera Division winnen van 2023/2024?

Zet je voorspellingen nu om in harde euro’s via onze beste bookmakers met de hoogste quoteringen voor het online gokken op La Liga wedstrijden.

Wil je wedden op La Liga 2023/2024?

Wint Real Madrid weer of is het Barcelona dit seizoen? Hoe gaat Frenkie de Jong het doen? 

Profiteer nu van de volgende voordelen:

  • €250 freebet
  • Instant spelen
  • €250 welkomstbonus
  • Hoogste odds bij het voetbal wedden
  • Promoties van duizenden euro’s per maand

Bezoek nu Circus.nl

Bezoek Circus.nl >

(Ontvang nu een welkomstbonus van €250 bij Circus als nieuwe speler.)

La Liga Bookmakers

Wil je wedden op La Liga wedstrijden?

Kijk dan eens bij onze La Liga bookmakers. – deze bieden alle wedstrijden van de Primera Division aan en je kan er tevens live op wedden.

De bookmakers zijn zorgvuldig geselecteerd op een aantal criteria zoals:

  • Het aanbod weddenschappen Primera Division
  • Hoogte van de noteringen/odds
  • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
  • Promoties

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn veilig en betrouwbaar bevonden. Je kan dus zonder zorgen er geld storten en uiteindelijk je winst er afhalen.)

Bekijk alle bookmakers >

Wedden op kampioen van La Liga

In Spanje zijn er drie teams die de dienst uitmaken, “De koninklijke” Real Madrid, “Blaugrana” oftewel Barcelona en “Atleti” Atletico Madrid. Er is veel concurrentie tussen de drie en het is ieder jaar opnieuw de vraag wie er Kampioen gaat worden.

Tevens zijn er een paar gevaarlijke outsiders zoals Sevilla en Villareal die thuis vaak een sterke pot neerzetten. Van oudsher heb je ook nog Valencia die meedeed om de titel maar die zijn een beetje het Liverpool van Spanje geworden en de laatste jaren ver gedaald in het niveau dat ze behalen.

Welke ploegen spelen Europees?

Ploegen die doordeweeks Europees spelen laten vaak in het weekend puntjes liggen. Hou rekening hiermee als je op de topfavoriet wilt online wedden. Vaak is er waarde te halen bij wat kleine ploegen die thuis spelen tegen een club die Europees heeft gespeeld.

De favoriet is dan vaak nog vermoeid van het mid-weekse duel. Wed dan op een gelijkspel of een kleine overwinning voor de underdog.

Dit geld helemaal naarmate de grotere clubs zoals Barcelona of Real Madrid verder komen in de Champions League en ware uitputtingslagen moeten spelen. Het is vaak zo als een team een verlening heeft gespeeld dat het de eerst opvolgende wedstrijd punten verspeeld.

Thuisvoordeel in La Liga

Voordat je een weddenschap afsluit moet je niet alleen kijken naar welke ploegen spelen maar ook naar resultaten uit het verleden.

Vooral in de Primera Division heb je bepaalde kleinere ploegen die jaar op jaar van de grote favoriet thuis weten te verslaan. Zoals hierboven al genoemd zijn Sevilla en Villareal thuis bijna niet te verslaan. (Kijk hier naar voordat je een weddenschap afsluit.)
Dit doe je door naar de statistieke te kijken, hoeveel punten de clubs thuis en of uit hebben behaald.

Neem dan ook de sterke van de tegenstander in acht en je kan tot een bepaalde tendens komen. De topploegen presteren vaak zowel thuis of uit optimaal maar kleine verschillen kunnen op het lange termijn veel winst opleveren. (Blijf dus goed bij de les.)

Lees meer over thuisvoordeel >

Tactiek in de Primera Division

Hoe belangrijk is de tactiek van een team voor het wedden op voetbal wedstrijden?

Het beste is om de team’s waar je op wilt gaan wedden vooraf goed te bestuderen. Real Madrid scoort er vaak op los maar krijgt ook redelijk wat tegengoals.

Atletico wint zijn wedstrijden juist met goed defensief spel en geeft vrijwel geen goal weg. (Barcelona speelt heerlijk tikki-takka voetbal en scoort bijna ieder seizoen wel meer dan 100 doelpunten.)

Het is daarom van vitaal belang om te weten met welke tactiek de ploegen het veld in gaan, gaan ze de eerste minuut al volle bak en kan je doelpunten verwachten in de eerste helft?

Wed dan op 0.5 doelpunten voor de eerste 45 minuten. Zo zijn er tal van wed mogelijkheden waar je geld mee kan verdienen, als je ze maar zoekt! Meer tips voor het live wedden op voetbal vind je hier.

Lees hieronder meer over de invloed van blessure en schorsingen en de impact die een coach(wissel) kan hebben op de resultaten van een voetbalteam.

Blessures en schorsingen

Als Ronaldo of Messi worden gemist is dit een grote aderlating voor beiden ploegen. Let daarom goed op welke spelers aan de basisopstelling verschijnen en welke door schorsing of blessures gemist worden.

Vooral Pepe en Ramos missen nog wel eens een wedstrijdje door een domme kaart te pakken, al gaat het de laatste jaren een stuk beter.

Ken daarom de schurken en boeven van de competitie en weet hoe belangrijk ze zijn voor desbetreffende teams.

Zorg dat je voor iedere wedstrijd zeker weet welke spelers er geschorst en geblesseerd zijn, dit is een van de belangrijkste stukken informatie die je nodig hebt bij het wedden op voetbal.

Invloed van de coach

Het aanvallende voetbal van Pep Guardiola bij Barcelona zullen we niet snel vergeten al doet opvolger Enrique het bijna net zo goed.

Atletico’s Simeone is veel verdediger ingesteld en heeft van zijn ploeg een echte vechtmachine gemaakt die iedere wedstrijd vecht alsof het leven ervan af hangt.

Ken niet alleen de coaches van de grotere teams maar ook die van de laagvliegers. Op die manier kan je veel beter inschatten wat voor soort wedstrijd het gaat worden en dus valt er op het lange termijn meer geld te verdienen.

Wedden op doelsaldo

Hoe vaak scoren de teams waarop we gaan wedden?

Barcelona en Real Madrid staan bekend om attractief en aanvallend voetbal terwijl Atletico Madrid juist bijhoudend verdedigend sterk voetbal speelt. In het seizoen 15/16 scoorde Barcelona maar liefst 112 keer en kreeg 29 goals tegen, Atletico Madrid maakt in datzelfde seizoen 63 goals maar kreeg er ook maar 18 tegen!

Let daarom goed op eerder behaalde resultaten van de ploeg, deze geven vaak een indicatie voor de toekomst. Als je de statistieken volgt van de afgelopen jaren weet je dat Barcelona en Madrid er op los scoren in de Primera Division.

Het is dan vaak ook verstandig om te wedden op veel doelpunten bij deze clubs, vooral als ze ook nog eens thuisspelen dan hoef je niet raar op te kijken van 5+ doelpunten.

Bet365 is de aanbevolen bookmaker met 5 sterren uit 5 voor het wedden op La Liga voetbal.

[yasr_overall_rating size=”medium”]

(Aanbevolen door de redactie van Sportgokken.eu – Pieter Jansen (Bookmaker expert, voetbal liefhebber + jaren ervaring in de casino branche aan beiden kanten van het spectrum.)

Wedden op voetbal

Ben je een beginner op het gebied van wedden op voetbal?

Wij van sportgokken.eu hebben speciaal voor je een artikel geschreven “Wedden op voetbal” om de meest voorkomende voetbal weddenschappen uit te leggen.

Wij bieden ook het laatste voetbalnieuws, wed tips en voorbeschouwingen aan.

Wil je direct beginnen met het afsluiten van weddenschappen?

Bekijk alle bookmakers >

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.