Aanbevolen

Beste bookmakers

Nieuwe wielerkalender 2020 na de lockdown

Per 1 augustus 2020 gaan de professionele wielrenners (met een zeker voorbehoud) weer aan de slag. Dit geldt zowel voor de mannen als de vrouwen.

In de periode 1 augustus 2020 tot circa 8 november 2020 zullen de belangrijkste wielerwedstrijden plaatsvinden waaronder de grote rondes (zoals de Tour de France) en de “monumentale klassiekers” zoals de Ronde van Vlaanderen.

Door deze relatief korte periode (ongeveer 3,25 maanden) is het onontkoombaar dat sommige wedstrijden elkaar zullen overlappen. Zo worden de klassiekers de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije verreden tijdens de Ronde van Spanje (Vuelta).

Gezien de bijzondere voorbereiding (over de conditie van de renners valt weinig te zeggen) op de komende wedstrijden kan het een heel interessant wielerseizoen worden met spectaculaire koersen en niet verwachte winnaars.

Lees hieronder alles over de nieuwe wielrenkalender van datum's tot favorieten en direct de hoogste quoteringen voor het wielrenwedden.

 

Gokken op Wielrennen op doe je via Betiton:

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

 • €10 free bet 
 • €150 welkomstbonus
 • Hoogste odds bij het wielren wedden
 • 100% stortingsbonus als nieuwe speler
 • Promoties van tienduizenden euro's per maand

Bij Betiton.com vind je het grootste aanbod aan cylcing weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

(Ontvang nu als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% bij Betiton.)

 

Overzicht wieleretappes en rondes 2020 Wielren kalender

Hierna volgt een chronologisch overzicht van de belangrijkste wielerwedstrijden voor mannen in de periode 1 augustus 2020 – 8 november 2020. De exacte deelnemerslijsten zijn nog niet beschikbaar. Namen van favorieten en deelnemers zijn dan ook onder voorbehoud.

Hoe eerder je inzet op de winnaars van de onderstaande etappes en (meer)koersen hoe hoger de odds zijn en dus hoe hoger de winst is als je de weddenschap wint.

 

Strade Bianchi (1 augustus 2020)

Met deze race wordt het wielerseizoen 2020 heropgestart. De Strade Bianchi heeft een lengte van ongeveer 184 kilometer en gaat voor een deel over onverharde wegen. Op het parcours liggen ook diverse venijnige hellingen.

Het kan een bijzondere wedstrijd worden door de zomerse omstandigheden (warm, stoffig). Mogelijke favorieten zijn onder andere Alaphilippe (winnaar 2019), Fuglsang, Benoot (winnaar 2018), Van Aert (al diverse malen op het podium), Stybar en mogelijk Van der Poel.

Ronde van Polen (5 augustus 2020 – 9 augustus 2020)

Korte etappekoers die door verschillende renners zal worden gereden als voorbereiding op de Tour de France.

 

Milaan – Sanremo (8 augustus 2020)

De eerste van de 5 monumentale klassiekers in 2020 heeft een lengte van circa 290 kilometer. Milaan – Sanremo 2020 volgt min of meer het traditionele , lastig parcours met een lange aanloop en een lastig, laatste deel van ongeveer 40 kilometer met enkele zware hellingen waaronder de Cipressa (5,5 kilometer klimmen met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,1 %) en de Poggio (klim van 3,7 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 3,7%).

Na de top van de Poggio is het nog ruim 5 kilometer tot de finish – 3 kilometer dalen en een vlak stuk tot de streep van om en nabij de 2,3 kilometer). Mogelijke favorieten zijn onder andere Alaphilippe (winnaar 2019), Nibali (winnaar 2018), Sagan, Wellens, Naesen, Viviani en Matthews.

Voor de volledige lijst van Milaan Sanremo live weddenschappen bezoek je www.betiton.com/.

Inzetten Milaan Sanremo 2020*

Odds via Betiton.com:

 • Wedden op winst Peter Sagan x 5.50
 • Wedden op winst Mathieu van der Poel x 7.00

(Ontvang nu als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% bij Betiton.)

 

Dauphine Libere (12 augustus 2020 – 16 augustus 2020)

Relatief korte, bergachtige etappekoers die mogelijk veel renners de gelegenheid biedt om de conditie te testen en/of aan te scherpen met het oog op de Tour de France in september 2020.

 

Tour de France (29 augustus 2020 – 20 september 2020)

De Tour de France 2020 start in Nice aan de Middellandse Zee en eindigt op 20 september 2020 in Parijs. Het parcours ligt grotendeels in het zuidelijk deel van Frankrijk, met name in het zuidoosten met onder andere de Alpen en de Provence.

Het parcours van de Tour de France 2020 is zeer afwisselend met relatief veel klimwerk. Zo krijgen de renners al in de 2e, de 4e en de 6e etappe veel klimkilometers voor de wielen. Daarna volgt een oversteek van het zuidelijk deel van Frankrijk naar het grensgebied met Spanje.

Hier moet in de Pyreneen in de 8e en 9e etappe flink worden geklommen met onder andere de Col de Mente en de Col de Marie Blanque. In week 2 volgen enkele relatief vlakke etappes.

Vanaf rit 12 gaat het parcours weer oostwaarts door onder andere het Centraal Massief met afwisselend vlakke en heuvel-/bergachtige ritten. De 15e etappe vormt het decor voor zwaar klimwerk op de Grand Colombier. De derde week van de Tour de France 2020 is ogenschijnlijk het zwaarst met diverse moeilijke bergritten (17e, 18e en 19e etappe).

Opvallende bergen zijn de Col de la Loze (21,5 kilometer klimmen) en de Montee du Plateau des Glieres (met niet verharde wegen). In de 20e etappe volgt dan nog een tijdrit van circa 36 kilometer met aankomst op La Planche des Belles Filles. Daarna rest nog de slotetappe naar Parijs.

Mogelijke favorieten zijn onder andere Bernal (winnaar 2019), Roglic, Dumoulin. Outsiders zijn Froome (winnaar van 4 Rondes van Frankrijk), Porte, Yates, Pinot, Bardet en Kruijswijk.

Voor de volledige lijst van Tour de France live weddenschappen bezoek je www.betiton.com/.

Inzetten Tour de France 2020*

Odds via Betiton.com:

 • Wedden op winst Tom Dumoulin x 12.00

(Ontvang nu als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% bij Betiton.)

 

Tirreno – Adriatico (8 september – 14 september 2020)

Italiaanse etappekoers van 7 dagen die plaatsvindt tijdens de Tour de France. Het is een etappekoers met voor elk wat wills: vlakke ritten, ritten in heuvelachtig terrein, bergetappe en en een korte tijdrit.

 

GP Quebec en GP Montreal (11 respectievelijk 13 september 2020)

Twee World Tour wedstrijden in Canada die voor diverse renners in het teken zal staan van het Wereldkampioenschap Wielrennen 2020 (WK 2020).

 

WK Wielrennen op de weg 2020 (20 september 2020 – 27 september 2020)

Het WK 2020 zal plaatsvinden in de laatste week van september 2020 en volgt direct op de Tour de France. De wegwedstrijd voor de professionals (mannen) is gepland op 27 september 2020. Of het WK 2020 door zal gaan in Zwitserland in onzeker.

Alternatieven zouden kunnen liggen in landen van het Midden-Oosten zoals bijvoorbeeld Oman. Het parcours van het WK 2020 in Zwitserland lijkt op het lijf geschreven van klimmers en is 244 kilometer lang waarbij de Col de la Petite Forclaz 7 keer moet worden beklommen.

Mogelijke favorieten zijn onder andere: Fuglsang, Van der Poel, Nibali, Alaphilippe, Wellens en Thomas.

 

BinckBank Tour (29 september 2020 – 3 oktober 2020)

De BinckBank Tour is een korte etappekoers in Nederland en Belgie met 5 ritten op veelal vlakke parcoursen. De BinckBank Tour eindigt op de Muur van Geraardsbergen. Vooral de Belgen zijn favoriet voor de eindzege met kandidaten zoals De Plus en Naessen.

 

Waalse Pijl (30 september 2020)

De Waalse Pijl is de eerste van de twee Ardense klassiekers en is ongeveer 200 kilometer lang. Het zwaartepunt van deze wedstrijd ligt in het tweede deel van het parcours met relatief steile hellingen (9 hellingen). De Waalse Pijl eindigt bij de 3e beklimming van de Muur van Hoei. Mogelijke favorieten zijn onder andere Alaphilippe (winnaar 2018 en 2019), Valverde (5 keer winnaar), Benoot, Gilbert en Matthews.

 

Ronde van Italie/Giro (3 oktober 2020 – 25 oktober 2020)

Het exacte parcours van de Giro 2020 is nog niet bekend; mogelijk wordt dit eind juni 2020 gepresenteerd. De eerste drie etappes zijn nog niet duidelijk. De beschrijving van het parcours is dan ook onder voorbehoud. Na de eerste drie etappes volgen 3 heuvelachtige ritten op Sicilie; de 5e etappe eindigt op de Etna.

Na de oversteek van Sicilie naar de laars van Italie volgen relatief vlakke etappes met uizondering van rit 7 (heuvelachtig), 12 (heuvelachtig terrein) en rit 14 (een individuele tijdrit van ruim 33 kilometer). De 15e etappe is een bergrit. In de laatste week volgen lange etappes met veel beklimmingen waaronder de 18e etappe met de Monte Bondoni en de legendarische Stelvio.

De 19e rit is weer vlak waarna de 20e etappe volgt met zeer zware beklimmingen waaronder de Col d' Izoard en de eindklim naar Sestriere.

De Giro 2020 eindigt met een tijdrit van ongeveer 16,5 kilometer in de omgeving van Milaan. Mogelijke favorieten zijn voor winst Ronde van Italie Fuglsang, Schachmann, Yates, Nibali met als outsidersonder andere Kelderman en Ulissi.

 

Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober 2020)

Luik-Bastenaken-Luik (LBL) is van voorjaarsklassieker herfstklassieker geworden. De tweede Ardense klassieker heeft een 250 (bij benadering) kilometer lang parcours dat vrijwel continu op en af gaat met 12 gekwalificeerde hellingen.

Het eerste deel van LBL is relatief gemakkelijk. Echter in de laatste 150 kilometer is het constant klimmen met daarbij zware hellingen zoals de Cote de Wanne, Cote de Stockeu, Cote de Haute-Levee en de Col du Rosier. Vanaf deze laatste helling volgen nog 60 zware kilometers met de “beruchte” Col de la Redoute en de Cote de la Roche-aux-Faucons.

Daarna resten nog circa 15 kilometer naar de finish in Luik. Mogelijke favorieten zijn onder andere: Valverde, Gilbert, Woods, Benoot en Jungels.

 

Amstel Gold Race (10 oktober 2020)

Het parcours van de Amstel Gold Race 2020 wijkt niet veel af van de editie van 2019. De Amstel Gold Race is ruim 265 kilometer lang; kenmerkend zijn de vele helllingen (35 stuks) en het draai- en keerwerk.

Na een lange aanloop ligt het venijn van de Amstel Gold Race in de laatste 50 kilometer met snel opeenvolgende hellingen waaronde de Gulpenerberg, Eijserbosweg, Keuterberg en de Cauberg.

Na de Cauberg volgt nog een parcours van ruim 16 kilometer met de Geulhemmerberg en de Bemelerberg tot de finish. Mogelijke favorieten zijn: Dumoulin, Van der Poel, Alaphilippe, Poels, Valverde, Matthews en Pogacar.

 

Gent – Wevelgem (10 oktober 2020)

Daags na de Amstel Gold Race staat Gent – Wevelgem op het wielerprogramma. Gent – Wevelgem heeft een lengte van ongeveer 250 kilometer met kasseien, plaatselijk onverharde wegen en diverse hellingen. Het exacte parcours in nog niet bekend. Mogelijke favorieten zijn: Sagan, Matthews, Kristoff (winnaar 2019), Teunissen, Van Avermaet, Van Aert en Demare.

 

Dwars door Vlaanderen (14 oktober 2020)

Dwars door Vlaanderen en Gent – Wevelgem vormen de “voorbereidingskoersen” voor de Ronde van Vlaanderen. Dwars door Vlaanderen heeft een parcours met een lengte van ongeveer 180 kilometer met diverse (3) kasseistroken en 12 hellingen.

Het eerste deel van Dwars door Vlaanderen is relatief vlak, daarna volgen de hellingen (onder andere Knokteberg, Taaienberg, Nokereberg) elkaar snel op met daartussen soms nog kasseistroken. Mogelijke favorieten zijn: Van Aert, Naesen, Stuyven, Van der Poel, Sagan en Viviani.

 

Ronde van Vlaanderen (18 oktober 2020)

De bekendste Vlaamse klassieker (“De Ronde”) is circa 267 kilometer lang en op het parcours liggen 17 hellingen zoals de Muur van Geraardsbergen en de Koppenberg en 5 kasseistroken waaronder de Paddestraat en de Marichorrestraat. De start is in Antwerpen.

Daarna volgt een “rustige” aanloop. Na 120 kilometer begint de eigenlijke Ronde van Vlaanderen met de beklimming van de Oude Kwaremont. Vanaf hier volgen de hellingen en kasseistroken elkaar snel op zoals onder andere de Muur van Geraardsbergen die op 100 kilometer van de finish ligt. Daarna komen nog onder meer de Oude Kwaremont, Patersberg, Taaienberg.

De Oude Kwaremont moet op 17 kilometer van de finish voor de 3e maal beklommen worden. Hierna volgt nog de 2e beklimming van de Patersberg waarna het nog circa 13 kilometer naar de finish is. Mogelijke favorieten zijn: Van Avermaet, Van Aert, Van der Poel, Pedersen. Gevaarlijke outsiders zouden kunnen zijn: Naesen, Benoot, Terpstra, Sagan en Stuyven.

Voor de volledige lijst van Ronde van Vlaanderen live weddenschappen bezoek je www.betiton.com/.

Inzetten Milaan Sanremo 2020*

Odds via Betiton.com:

 • Wedden op winst Mathieu van der Poel x 3.00

(Ontvang nu als nieuwe speler een stortingsbonus van 100% bij Betiton.)

 

Ronde van Spanje/Vuelta (20 oktober 2020 – 8 november 2020)

De Ronde van Spanje 2020 omvat 18 etappes. De start is in Irun en de finish ligt in Madrid. Deze editie van de Vuelta lijkt op maat gemaakt voor de klimmers. In de eerste 3 ritten dient al flink geklommen te worden. In de 6e etappe volgt de beklimming van de Aubisque en de Tourmalet.

De tweede week begint met een relatief vlakke etappe waarna in de 8e rit weer klimwerk op het programma staat. De 9e en 10e etappe zijn dan weer relatief vlak. De volgende etappes zijn uitgesproken zware bergritten met onder andere La Farrapona en de Agliru.

De derde week van de Vuelta begint met een tijdrit van ruim 31 kilometer. De ritten 14 tot 16 lijken wat minder zwaar (de parcoursen van de 15e en 16e etappe zijn nog niet bekend).

De Vuelta sluit in stijl af met een zware klimetappe waarna in Madrid op de laatste dag nog een criterium moet worden verreden. Mogelijke favorieten zijn: Lopez, Bardet, Kruijswijk. Soler en Nibali zouden outsiders kunnen zijn.

 

Parijs – Roubaix (25 oktober 2020)

Het parcours van Parijs – Roubaix 2020 is op enkele details na vrijwel gelijk aan dat van 2019. De hel van het Noorden is bijna 260 kilometer lang waarbij de renners zo'n 55 kilometer kasseistroken voor de wielen krijgen.

Er zijn wat langere kasseistroken zoals Trouee d' Arenberg (met het bos van Wallers), Mons-en-Pevele en Carrefour de l' Arbre en diverse kortere kasseistroken waaronder Pont-Thibaut a Ennevelin en Cysoing a Bourghelles.

Na de “beruchte” kasseistrook van de Carrefour de l' Arbre volgt nog een relatief gemakkelijk stuk tot de finish op de wielerbaan van Roubaux. Mogelijke favorieten zijn: Gilbert (winnaar 2019), Van Aert, Lampaert, Sagan, Van Avermaet en Van der Poel. Politt, Kristoff, Terpstra en Naesen zouden gevaarlijke outsiders kunnen zijn.

 

Ronde van Lombardije (31 oktober 2020)

De laatste monumentale klassieker van het wielerseizoen is zo'n 250 kilometer lang. Deze heuvelachtige klassieker kenmerkt zich door de vele steile hellingen; er dienen circa 4000 hoogtemeters overwonnen te worden.

Ook in de finale van de Ronde van Lombardije spelen de hellingen een grote rol. Het is een wedstrijd voor klimmers en/of renners met een groot uithoudingsvermogen. Mogelijke favorieten zijn: Nibali, Mollema, Valverde, Pinot, Wellens en Van Avermaet.

 

Wielrennen wedden

Wil je wedden op wielrennen en alle ritten zoals hierboven beschreven en meer?

Bezoek nu onze bookmakers en bekijk welke je het beste bevallen.

Nieuws

Uitgelicht

2 Comments

 • M

  MathieuVDPOEL88

  | mei 27, 2020

  Reactie

  Ga €500 inzetten op alle klassieker winst van Mathieu van der Poel – onze held gaat knallen dit jaar!

 • W

  WielrenOrakel

  | mei 27, 2020

  Reactie

  Heel handig dit artikel! heb alvast ingezet op de Tour de France van 2020 op Tom Dumoulin

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top casino's

Nieuwste online casino nieuws

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.

Welke leeftijd heeft u?

De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.