Aanbevolen

Beste bookmakers

Prijzengeld EK 2024

Prijzengeld EK voetbal 2024

Ontdek welke teams grote kanshebbers zijn om een deel van het prijzengeld in de wacht te slepen en hoe de verschillende geldprijzen zijn opgebouwd. Ben je benieuwd hoeveel jouw favoriete land kan verdienen? Lees dan snel verder!

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal strijden de teams niet alleen om de prestigieuze titel, maar ook om een aanzienlijke geldsom. Maar hoeveel prijzengeld kun je eigenlijk winnen? Jij kan ook prijzengeld winnen bij de bookmakers met het online wedden op het EK 2024 in Duitsland.

Terug naar de key issue: op deze pagina vind je alle informatie over het prijzengeld van het Europees Kampioenschap 2024 en de verdeling ervan onder de deelnemende teams.

Verdeelsleutel prijzengeld EK 2024

Het prijzengeld voor het Europees Kampioenschap voetbal 2024, gehouden in Duitsland, is vastgesteld en werd onthuld door de UEFA volgend op de loting van 2 december 2023.

De totale som bestemd voor verdeling onder de deelnemende teams aan het UEFA EURO 2024 is gelijk gebleven aan die van het UEFA EURO 2020, namelijk €331 miljoen.

De verdelingssleutel blijft als volgt:

Deelnemende teams

Elk deelnemend team ontvangt een deelnamevergoeding van €9,25 miljoen.

Bonus voor overwinning en gelijkspel

Voor elke overwinning ontvangen teams een bonus van €1 miljoen en voor een gelijkspel €500.000.

Behalen van de achtste finales

Doorstroming naar de achtste finales levert een extra €1,5 miljoen op.

Behalen van de kwartfinales

Plaatsing voor de kwartfinales zorgt voor €2,5 miljoen.

Behalen van de halve finales

Bereiken van de halve finales geeft recht op een beloning van €4 miljoen.

Finale

De finalisten ontvangen daarnaast nog €5 miljoen.

Winnaar van EURO 2024

De uiteindelijke winnaar van het Europees Kampioenschap 2024 krijgt een extra bedrag van €8 miljoen.

Zodoende kan het maximale bedrag dat het kampioensteam kan behalen, mits zij al hun drie groepswedstrijden winnen, €28,25 miljoen bedragen.

Maximale prijzengeld winnaar EK 2024

Het team dat de Europese titel in Duitsland verovert, kan tot wel 28 miljoen euro in ontvangst kan nemen. Het exacte bedrag hangt af van de prestaties van het winnende team, maar zal in de buurt van de 28 miljoen euro liggen. Als het team alles wint inclusief de groepswedstrijden kan het €28.25 bijschrijven.

  • Startgeld: €9.250.000
  • 3x winst groepsfase: €3.000.000
  • Achtste finales: €1.500.000
  • Kwartfinales: €2.500.000
  • Halve finales: €4.000.000
  • Winst finale: €8.000.000
  • Totaal: €28.250.000

Hoe komt de UEFA aan het prijzengeld?

Een significant deel van de inkomsten komt van de verkoop van uitzendrechten voor televisie, online platformen en radio aan mediabedrijven wereldwijd. Bovendien heeft de Europese voetbalbond UEFA diverse sponsoren, waaronder grote namen als Addidas, AliPay, Atos, Booking.com, BYD, Coca Cola, HiSense, Lidl, Visit Qatar, en de bookmaker Betano en nog andere prominente bedrijven.

De precieze opbrengsten uit de verkoop van uitzendrechten en sponsordeals worden door de UEFA niet publiekelijk gedeeld. Wat betreft het budget: het wordt verwacht dat de verdiensten van de UEFA tegen het einde van dit jaar de 7 miljard dollar zullen overschrijden, wat ongeveer 600 miljoen dollar meer is dan oorspronkelijk begroot, specifiek voor het EK 2024 dat in Duitsland plaatsvindt.

Mogen de spelers het prijzengeld houden?

Dat is iets waar ze alleen maar van kunnen dromen, nee dat valt wel mee, het maandsalaris dat de spelers ontvangen is vaak hoger dan het totale prijzengeld wat ze kunnen ontvangen bij het winnen van z'n EK.

Het is voornamelijk de KNVB die financieel profiteert van het EK. De spelers ontvangen echter wel premies. De exacte bedragen hiervan worden door de voetbalbond niet vrijgegeven.

Maar bekend is dat de spelers tijdens het laatste EK waaraan we deelnamen, ongeveer 30.000 euro ontvingen voor elke gewonnen wedstrijd. Daarnaast genereren de voetballers ook inkomsten uit individuele sponsorovereenkomsten.

Veelgestelde vragen

Het Nederlands Elftal kan bij het EK 2024 een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld winnen, afhankelijk van hun prestaties tijdens het toernooi. Elk deelnemend team ontvangt een basisbedrag van €9,25 miljoen als deelnamevergoeding. Daarbovenop kunnen ze bonussen verdienen voor wedstrijduitslagen: €1 miljoen voor elke overwinning en €500.000 voor een gelijkspel in de groepsfase.

Teams die doorstromen naar de knockout-fases van het toernooi kunnen nog meer verdienen: €1,5 miljoen voor het bereiken van de achtste finales, €2,5 miljoen voor de kwartfinales, €4 miljoen voor de halve finales, een extra €5 miljoen voor de runners-up, en €8 miljoen voor het winnen van het kampioenschap.

Daarmee kan het Nederlands Elftal maximaal tot ongeveer €28,25 miljoen aan prijzengeld verdienen als ze het toernooi winnen en al hun groepswedstrijden winnen.

De winnende finalist van het EK 2024 ontvangt €8 miljoen voor het winnen van het kampioenschap.

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.

Welke leeftijd heeft u?

De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.