Aanbevolen

Beste bookmakers

(Ge-update 05/01/2023)

Er zijn een aantal zaken waar je minimaal op moet letten op succesvol geld te verdienen met het wedden op tennis.

Wij hebben ze voor je uitgezocht en in 7 tennis wed tips gezet waar duidelijk in wordt uitgelegd wat belangrijk is.

Inleiding Wed tips/strategie tennis

Toernooi: Toernooi winnaar, wie haalt de finale, hoever komt een speler, ‘quarter' winnaars.

Partij:  Wedstrijd winnaar, totale aantal games, set handicap, game handicap, totale aantal sets, wie wint welke set, meeste aces.

2. Pre-wedstrijd wed strategieen

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je een weddenschap afsluit op een tennis wedstrijd die nog niet gestart is, het belangrijkste is de waarde van de weddenschap.

Sluit je een weddenschap af voor de juiste quotering? Heel vaak heb ik gedacht dat een speler zou winnen en uiteindelijk wonnen ze ook, maar winnen is niet alles – het moet voor de juiste prijs zijn of dichtbij.

Er zijn zat partijen waar je met hele lage quoteringen op kunt wedden, maar wedden op Novak Djovokovic met odds van x 1.02 gaat je niet veel lange termijn winst opleveren.

3. Motivatie

Er zijn natuurlijk wel weddenschappen waar een x 1.10 van Djokovic in de eerste ronde van Wimbledon tegen een low geplaatste tegenstander waarde vertegenwoordigen, maar deze quotering zou het risico niet waard zijn in een ATP 250 toernooi waar hij niet gemotiveerd is.

Een goed voorbeeld is om te kijken naar Novak zijn verliespartijen (dat zijn er niet veel) en er ontstaat een patroon waar hij zwakker wordt naarmate het einde van het seizoen nadert en bij kleinere toernooien wanneer er grotere op de agenda staan, dit geld trouwens voor de meeste top tennissers.

Er zijn hiernaast nog andere motiverende factoren waar je rekening mee moet houden, van emotionele euforie tot zwaar verdriet, neem als voorbeeld Lukas Rosol die zijn enige tour level titel in Bucharest won met een quotering van x 100.00 toen zijn vader net was overleden.

Waar je ook rekening mee met houden is op welke continent welke spelers het beste presteren, zoals Bernand Tomic alleen goed speelt in Australie, of John Isner in Amerika, David Ferrer heeft bijvoorbeeld extra motivatie voor het toernooi in zijn eigen stad (Valencia) enzovoorts.

Ook onder de banner van motivatie komt het begrip 'tank'.  Dit is als een top tennisser mee doet aan aan klein toernooi om het speelgeld op te strijken en dan in het begin van het toernooi verliest met super hoge odds.

Door veel ervaring op te doen en de spelers te leren kennen en naar de statistieken te kijken onder ‘blessures' en dan via de lijst kijken naar alle terugtrekkingen van een topspeler in de ATP en WTA toernooien, hierdoor vind je zulke buitenkansjes.

4. Verschil van ondergrond

Nog een hele belangrijke factor in het pre-wedstrijd wedden zijn de omstandigheden en met name de ondergrond, sommige tennissers spelen het beste op harde ondergrond, terwijl andere juist het gras prefereren.

Gras is natuurlijk het duidelijkste voorbeeld, met een speler die tegen letterlijk iedereen kon verliezen op gras dat was Nikolay Davydenko en tegenwoordig zijn dat Milos Raonic en John Isner, die beiden echt afschuwelijk slecht zijn op de groene ondergrond.

Andy Murray is slecht op klei ondergrond en heeft maar een keer in zijn carrière iemand verslagen vanuit de top 10 op deze ondergrond.

5. Het weer

Het weer is zeker een grote factor waar je rekening mee moet houden in de toernooien waar buiten wordt gespeeld. Met name de wind kan van grote invloed zijn op de uitkomst van een partij, zo zijn er ook spelers die extra goed met de wind kunnen omgaan.

Een goed voorbeeld hiervan is zonder zijn prestaties te onderschatten was de eerste Grand Slam win van Andy Murray in 2012 US Open, waar er eigenlijk onspeelbare omstandigheden waren en Murray ze in zijn voordeel heeft gebruikt.

Spelers die de bal hoog gooien vooreen service zoals Berdych hebben een nadeel, en spelers met hele slechte gooien zoals Ana Inanovic helemaal. De spelers die de bal niet heel hoog gooien zullen het beter doen.

Als het heel erg winderig is zijn de aanvallende spelers vaak in het nadeel omdat ze zich moeten inhouden en minder snel naar de lijnen kunnen: Roger Federer is een goed voorspeel van een tennisser van wie zijn spel binnen zonder wind zeer goed is, doch is hij ook goed in de wind, wat niet de norm is.

6. Head-to-heads

Natuurlijk relevant maar af en toe misleidend, zijn de uitslagen van de vorige duels waar ze tegen elkaar hebben gespeeld.

Wij van sportgokken.eu zouden je aanraden om alleen de recente partijen in ogenschouw te nemen, omdat er veel veranderd in de vordering van het tennis seizoen en alleen rekening houden met een substantieel head-to-head verleden met een minimum van 3-0 of meer, andere resultaten zullen niet zo relevant zijn.

Het head-to-head archief heb je wat aan om te bekijken hoe spelers tegenover andere stijlen van spel staan, dus als een speler een slecht head-to-head record tegen een lange speler die hard serveert heeft, is het handig om te zien of die trend zich in andere partijen doorzet en hij simpelweg niet tegen een hoge harde server kan spelen.

7. Links handige tennissers

Linkshandige tennissers zijn meestal een moeilijke uitdaging voor rechts handige en het is het waard om te bekijken hoe ze tegen linkshandige tennissers hebben gepresteerd in het verleden. Zodat je niet onverwachts een weddenschap afsluit op een speler die helemaal van het ‘veld' wordt tennist door een links handige die via andere hoeken slaat – zelfs als ze zelf linkshandig zijn.

8. (Extra tip) Live tennis wedden

Als je alle informatie hebt geanalyseerd en nog niet helemaal zeker weet op wie je wilt gaan wedden of en weddenschap voor de partij af te sluiten is de optie om live te gaan wedden het verstandigst.

Zo kan je het aanzien en bekijken hoe de situaties zich ontwikkelen.

Tennis gokken

Wil je wedden op Tennis in 2023?

Bezoek nu ons artikel ‘Wedden op Tennis’ en onderin vind je de beste Tennis bookmakers,

Of ga nu direct naar de bookmakers en bekijk welke je het meest bevallen.

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.

Welke leeftijd heeft u?

De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.