Wedden op League of Legends

LoL wedden

(Ge-update 15/01/2022)

Speel je zelf LoL of heb je het zelf gespeeld en wil je nu wedden op League of Legends?

Dan ben je bij ons aan het goede adres, wij hebben de beste bookmakers op het gebied van online wedden op Esports en met name op League of Legends voor je uitgezocht.

Tevens hebben we extra informatie voor je verzameld die handig kan zijn als je wilt beginnen met weddenschappen afsluiten op League of Legends, waarschijnlijk ken je het spel echter al en heb je dat niet nodig.

Hieronder leggen we toch even uit wat League of Legends is en hoe je er op kan wedden.

Wil je direct de beste bookmakers period waar je ook weddenschappen kan afsluiten op League of Legends.

Wil je beginnen met wedden op League of Legends? 

Inzetten op League of Legends Championship Series (LCS), LPL, LCK, LMS en GPL en LoL World Championship?

Bij Betcity.nl vind je het grootste aanbod aan League of Legends weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betcity.nl >

(Profiteer nu van een gratis weddenschap ten waarde van €20  + €300 stortingsbonus bij Betcity.))

Bookmakers League of Legends

Ben je nu echt nieuwsgierig geworden en wil je beginnen met wedden op League of Legends?

Neem eens een kijkje bij onze bookmakers die speciaal geselecteerd en beoordeeld zijn op een aantal belangrijke criteria zoals:

  • Het aanbod van League of Legends weddenschappen
  • De hoogte van de odds/quoteringen
  • Welkomst bonussen voor nieuwe spelers
  • Veiligheid en betrouwbaarheid
  • Gebruikersvriendelijkheid website

(Al onze bookmakers opereren legaal binnen de Europese Unie en zijn in het bezit van de benodigde gaming licenties, zodat je straks veilig je winst terug kan storten op je bankrekening.)

Bekijk alle bookmakers >

Wat is League of Legends?

League of Legends (LoL) is een computerspel ontwikkeld en uitgebracht door Riot Games in 2009. Het spel is gebaseerd op de modificatie “Defense of the Ancients” van het spel Warcraft III. Dit soort spellen wordt ook wel MOBA (multi player battle arena) genoemd.

LoL is het populairste spel ter wereld op dit moment met meer dan 100 miljoen actieve spelers per maand. Het is tevens een van de populairste Esports spellen met meer dan €30 miljoen aan prijzengeld uitgereikt tot nu toe. (Cijfers van 2016.)

Hoe te wedden op League of Legends?

Als je weddenschappen wilt afsluiten op League of Legends moet je dat zeker niet doen zonder enige kennis! Het beste is om te zorgen dat je up-to-date bent met de vorm van de teams en de spelers en regelmatig wat wedstrijden en toernooien live bekijkt op twitch.tv.

Het enige wat je nog hoeft te doen is je aanmelden bij een van onze bookmakers die allemaal zijn gescreend op veiligheid, betrouwbaarheid, welkomst bonussen en het aanbod van Esports weddenschappen!

Als je nog een totale beginner bent in de wereld van het wedden, kijk dan eens onder het kopje beginners waar alles staat wat je moet weten voordat je begint met wedden.

Hoe wordt League of Legends gespeeld?

De spelers worden verdeeld in 2 teams (blauw en rood) van 5 spelers. Het doel van deze 5 spelers is om het andere team hun Ancient, een groot gebouw te vernietigen (Deze staat bescherm binnen de basis). Het speelveld is verdeeld in 3 lanen, een bovenste laan (top lane), middelste laan (mid lane) en onderste laan (botton lane), al deze 3 lanen leiden naar de vijandelijke basis.

De spelers kunnen kiezen uit 121 helden met allemaal unieke abilities en speelstijlen. Iedere held begint op level en en hoe verder de game vordert hoe meer ervaring je verdiend, met deze ervaring kan je je stats of abilities verbeteren.

De drie eerder genoemde lanen verschijnen iedere 30 seconden nieuwe “creeps” (beesten) die als je ze killed je held ervaring geven en mocht je de laatste slag (killing blow) toeslaan krijg je zelfs goud. Met dit goud kan je items kopen in de winkel (shop) die in ieder team zijn basis staat.

Deze items hebben speciale abilities of verbeteren je stats. Iedere laan heeft 3 torens die de monsters of helden aanvallen wanneer ze te dichtbij komen. Als alle torens vernietigd zijn is de vijandelijke basis zwak en toegankelijk.

Wat voor LoL competities en toernooien zijn er?

De League of Legends Championship Series is de Premier League van de LoL wereld. Voordat je gaat wedden moet je dit weten. Allereerst is het belangrijk om te weten om wat voor soort wedstrijd het gaat. De verschillende opties bestaan uit: best of 1, best of 2, best of 3, best of 5.

De Europese League of Legends Championship Series bestaat uit best of 2, en de Amerikaanse variant uit beste of 3, deze worden aangehouden in de groep stage.

De play-offs wedstrijden zijn altijd best of 5. De best of 1 variant is een hele interessante om op te wedden omdat er meer kans is op verrassingen. Jammer genoeg komen deze wedstrijden bijna niet meer voor.

Bij het best of 2 kan je wedden op winst verlies en gelijkspel, dus je hebt drie opties met drie verschillende odds. Best of 3 en best of 5 zijn de makkelijkere opties om op te wedden om dat het betere team meestal wint, helemaal als het om best of 5 gaat.

De competitie bestaat uit 10 teams vanuit Europa en 10 teams vanuit Noord-Amerika. Deze strijden 9 weken in toernooi verband met elkaar tot uiteindelijk play offs met de beste 6 vanuit elke league. De top 6 plaatst zich direct voor League of Legends World Championship.

League of Legends World Championship is het grootste Esports evenement ter wereld met prijzen geld van boven de €2 miljoen voor de winnaars. In 2015 werd de finale zelfs bekeken door meer dan 36 miljoen mensen.Wil je wedden op de LoL World Championships? Dat kan met de hoogste odds bij Fastbet.

Er zijn 16 teams in 4 groepen verdeeld. Deze teams komen vanuit de hele wereld, zo komen er in totaal 6 vanuit Europa en Amerika direct geplaatst via de League of Legends Championship series, natuurlijk 3 teams uit het Esports land bij uitstek Zuid-Korea en natuurlijk mag China niet ontbreken met 3 teams, daarnaast waren er nog een paar outsiders en wildcards.

Het toernooi begint met een groep’s fase deze bestaat uit: best of 1 met de beste 2 teams die zich plaatsten voor de knock out fase. In de knock out fase spelen de nummer 1 van de ene groep tegen de nummer 2 van een andere en bestaat uit best of 5.

In 2016 mocht het Zuid-Koreaanse SK-Gaming de zilveren trofee van meer dan 30 kg mee naar huis nemen en natuurlijk 2 miljoen keiharde euro’s werden op de bankrekening bijgeschreven. Voor meer info over de Lol Esports kijk op lolesports.

Odds bij League of Legends

De odds bij League of Legends werken precies hetzelfde als bij andere sporten. Hoe lager de odds hoe groter de kans is dat een team wint.

De odds bij League of Legends zijn nog moeilijk in te schatten omdat het een relatief nieuwe sport is – maak hier gebruik van als LoL kenner.

Hoe hoger de odds hoe kleiner de kans is dat een team wint, maar hoe meer je kan winnen. Als je een artikel over odds/quoteringen en hoe ze werken wilt lezen, kijk dan bij ons artikel over Odds en hoe ze werken.

Strategie om te wedden op League of Legends

Bij League of Legends houden we ons aan hetzelfde bankroll management als bij andere sporten. De inzet is dus maximaal 2.5 % van onze totale bankroll per weddenschap.

We hebben een uitgebreid artikel over bankroll management geschreven voor nieuwe spelers.

Door deze strategie die wel eens langzaam aan kan voelen gun je jezelf de tijd en de ruimte om af en toe fouten te maken en toch op het lange termijn een winnende speler te zijn.

League of Legends Gokken

Direct beginnen met het gokken op Lol en competities zoals LEC, LPL of LCK?

Bezoek nu onze goksites en bekijk welke je het beste bevallen (bij allemaal is het mogelijk om op LoL te gokken).

Bekijk alle goksites >

loader