Hoe geld te verdienen met wedden op Formule 1

(Ge-update 01/11/2022)

Formule 1 is de laatste jaren mega populair geworden om te kijken, maar het wedden erop heeft ook een enorme groei doorgemaakt.

Waar moet je nu beginnen met het wedden op Formule 1 en hoe verdien je er geld mee? Het geld winnen doe je niet door alleen maar de snelste coureur te kiezen.

Zo zijn er een tal van zaken waar je rekening mee kan houden en een tal van zaken die geluk zijn. Om je kans om te winnen te vergroten doe je er alles aan om de winnende coureur te kiezen.

Wij leggen hieronder uit waar je op minimaal op moet letten als je serieus wilt wedden op Formule 1.

Tips en wed strategieën Formule 1

Hoe ingewikkeld ook de discussies zijn over de technologie op de F1 fan forums, het Wedden op Formule 1 is en blijft simpel: wie kan met zijn auto over een bepaalde afstand, in de snelste tijd, in 20 races over de gehele wereld, tussen Maart en November? Het klinkt makkelijk.

Toen Bernie Ecclestone de sport overnam in de vroege jaren zeventig, was formule 1 eigenlijk maar een soort hobby sport voor te rijke amateurs, maar nu 40 jaar later is het een van de grootste sporten op aarde en een miljarden industrie met meer dan zeshonderd miljoen mensen wereldwijd die iedere grand prix op televisie volgen.

De enorme groei in populariteit van het kijken is geëvenaard met de populariteit van het wedden op formule 1. Een grand prix wordt gehouden over het gehele weekend, met twee training sessies op vrijdag, nog een extra training sessie op zaterdag, gevolgd door de kwalificatie op dezelfde dag.

Vroeger was het nogal moeilijk om uberhaubt een weddenschap te plaatsen op de winnaar van een grand prix, tegenwoordig met de online bookmakers en het aanbod van F-1 weddenschappen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

In een typische grand prix, met 24 coureurs, duurt het kwalificeren meestal in de vorm van een drie-ronde eliminatie proces, iedere ronde duurt ongeveer 10 minuten, zeven coureurs worden per ronde verwijderd van de kwalificatie en achteraan het veld geplaatst.

Op het eind zijn er 10 coureurs over die moeten strijden voor de 10 start plaatsen in de laatste ronde. De race wordt altijd gehouden op zondag (hangt natuurlijk van de tijdszone af hoe laat de race in Nederland wordt uitgezonden.)

Wed nooit teveel dat de coureur op pole position de grand prix gaat winnen. De coureur die de snelste kwalificatie heeft gereden heeft natuurlijk een voordeel in de grand prix.

Voor alle discussie van de afgelopen jaren over het kleiner worden van het verschil tussen de wagens en het groter worden van de kansen om elkaar in te halen, wint de coureur in pole position net iets minder dan de helft van de grand prix’s.

Dit nummer is hetzelfde gebleven in de afgelopen jaren, behalve in het seizoen 2012, toen er precies 50 % van de races werd gewonnen door de coureur die gestart was op pole position.

Dit is hele nuttige informatie om bij de hand te hebben om te zien waar er waarde ligt in het wedden op de winnaar van de grand prix. Omdat de odds van de coureur op de pole position vaak lager zijn dan x 2.00, waar ze eigenlijk zouden moeten staan.

Statistieken winst pole-position

Dit is helemaal het geval met de grote sterren zoals Lewis Hamilton en voorheen Sebastian Vettel, die ook al hebben ze de kwalificatie gewonnen, nog helemaal niet de grand prix gewonnen. Dit geld helemaal voor Hamilton die de afgelopen jaren maar 40 % van de grand prix die hij op pole position is gestart heeft gewonnen.

Deze informatie is zeer handig om te bekijken bij de pre-kwalificatie bet voor de winnaar van de grand prix. Vaak wanneer een coureur de afgelopen races zeer sterk heeft gepresteerd, zijn de odds zeer laag, zelfs voor dat ze de kwalificatie hebben gereden.

Als ze dan in de kwalificatie niet optimaal presteren en falen om de pole position te bemachtigen, gaan de odds snel omhoog. Daar kan jij gebruik van maken omdat je weet dat de winnaar van de pole position eigenlijk minder dan 50 % kans heeft om de grand prix te winnen.

2. Wees goed geïnformeerd, helemaal als je live wilt wedden

Iedereen die al wat langer naar de formule 1 kijkt, weet dat de grootste reden waarom de pole position starters geen betere win statistieken hebben is omdat ongeluk iedere coureur kan treffen. Zelfs diegene die niemand voor zich hebben en een lege baan.

Met dit gegeven, het maakt niet uit hoe perfect en onkwetsbaar de coureur lijkt op zijn positie, ongeluk kan iedere coureur treffen, een ongeluk, mechanische problemen, motorische problemen, veiligheidsauto, het stoppen van de race, tijd straffen en nog meer van hetzelfde.

Het is cruciaal dat je jezelf wapent met zoveel mogelijk informatie mogelijk. Dit zorgt ervoor dat jij kan voorzien welk ongeluk de grootste kans heeft om zich voor te doen, en snel te reageren wanneer het gebeurd.

Hoe ziet het circuit eruit?

Als je live wilt wedden is een van de belangrijkste zaken, dat je toegang hebt tot betrouwbare en snelle informatie. De uitzenders en commentators doen goed werk met het informeren van de kijkers over de laatste ontwikkelingen in de race, maar vaak wordt de informatie pas gedeeld als er een natuurlijke ‘pauze’ valt in het commenteren.

De officiële formule 1 website en andere sites, bieden je real-time race informatie, en er zijn ook veel ‘buienradars’ die je de laatste ontwikkelingen op het gebied van het weer geven. Als je zorgt dat je deze informatie zo snel mogelijk hebt, kan je snel inspelen en zo de bookmakers verslaan. Een paar seconden kan het verschil tussen winst en verlies zijn.

3. Negeer de media en geruchten

Nu we je duidelijk hebben gemaakt hoe belangrijk goede informatie is, is het net zo belangrijk om je voor de gevaren van slechte of onjuiste informatie te waarschuwen.

Zoals met alle sporten moet de media blaadjes vullen in de voorbeschouwing van een grand prix, en ze zullen dit op iedere manier mogelijk doen.

Het rapporteren over de technologische vooruitgang die een team ‘misschien’ heeft gedaan, het uitlekken van zogenaamde prive drama’s van de coureurs waardoor ze minder zouden kunnen presteren.

Het is belangrijk dat je met deze informatie, helemaal niks kan, tot deze bevestigd zijn, en zullen eerder je tegenwerken dan meewerken in je queeste om geld te verdienen met het wedden op formule 1.

4. Pole positions zijn niet zoals NS treinen (of toch wel)

Het klinkt logisch om als je wilt wedden op wie de pole position gaat winnen, je simpelweg moet kijken naar wie het hiervoor heeft gewonnen. Immers als een coureur hiervoor succes heeft gehad in een bepaalde context, lijkt het logisch dat ze het deze keer weer gaan doen.

Dat is niet wat de data zegt. Als je naar iedere grand prix gereden kijkt sinds 2006, sinds het huidige kwalificatie systeem is gelanceerd, winnen coureurs maar 30 % de pole position als ze die het seizoen hiervoor ook hadden gewonnen. Dat nummer is de laatste jaren bijna hetzelfde gebleven. Dus diegene die vorig seizoen de pole position heeft gewonnen, heeft het jaar erop maar 1 op de 3 kans het weer te winnen.

Hou dit in je gedachte als je naar de quoteringen kijkt, als je verleid wordt om op de winnaar van de pole position van vorig jaar te wedden, moet je minimaal odds krijgen van hoger dan x 3.50. Als je dit niet krijgt ligt de waarde ergens anders.

5.  Ga er niet vanuit dat diegene met de snelste kwalificatie ronde ook de snelste ronde zal rijden

Het is logisch om er vanuit te gaan dat de coureur die de snelste lap heeft gereden in de kwalificatie ook hetzelfde zal doen in de grand prix. Echter wat logisch klinkt, blijkt niet terug te komen in de statistieken.

Als je naar de feiten kijkt, van de afgelopen jaren, heeft de winnaar van de snelste ronde in de kwalificatie maar 26 % om ditzelfde over te doen in de grand prix.

Dus als de noteringen die aangeboden worden op de snelste ronde in de grand prix niet eens stuk hoger liggen dan x 4.00, vertegenwoordigd deze weddenschap geen waarden en kan je beter ergens anders kijken.

Waarom rijden diegene die met pole position starten vaak niet de snelste ronde?

Als we hierover nadenken, klinkt het heel erg logisch. Diegene die op pole position start zal natuurlijkerwijs met een meer conservatieve race strategie rijden, dus het is niet erg voor de hand liggend dat hij de snelste ronde tijden gaat rijden. Met dit in gedachte zijn er twee strategieën die je in overweging kan nemen als je wilt wedden op de snelste ronde.

De eerste is om te wedden op de teamgenoot van de coureur die begint op pole position. Als het betreffende team de snelste auto in die bepaalde omstandigheden kon creëren in de kwalificatie, dan met een meer agressieve rijstijl en strategie van de andere coureur, zal het een grote kans hebben om de snelste ronde in de race neer te zetten.

Als voorbeeld in 2010 en 2011 als Sebastion Vettel op de pole begon, zette zijn teamgenoot Mark webber de snelste tijd neer in ongeveer een derde van de races.

De tweede strategie is een coureur identificeren die normaliter op de eerste posities rijd en goed heeft gereden de laatste grand prix, maar nu achterin het veld is beland door een fout in de kwalificatie.

Een voorbeeld van zo’n coureur is onze landgenoot Max Verstappen die letterlijk alles op alles zet om nog terug te komen en op deze manier vaak de snelste tijd neerzet door zijn agressieve rijstijl en het risico wat hij in zijn races legt om zijn positie te verbeteren.

6. Doe rustig aan in het begin van het seizoen

Of je nu wilt gaan wedden op wie het Driver’ Championship, een individuele grand prix gaat winnen, het is belangrijk om te weten dat een aantal teams vaak een paar races nodig hebben om in te komen, helemaal als er grote regel veranderingen zijn, of technologische ontwikkelingen.

Onthoud altijd goed dat Vettel in 2012 in de eerste 3 races maar 1 keer een podium finish had gereden, maar uiteindelijk wel de titel won.

Het is een meer verstandige strategie om in de eerste paar races, niet teveel in te zetten, zoveel mogelijk informatie opdoen over de nieuwe auto’s en hoe ze presteren op verschillende circuits. Dit zal je later in het seizoen terugverdienen en dan kan je je inzet verhogen met meer zekerheid en vertrouwen.

Wil je direct beginnen met het wedden op F-1?

Bezoek nu onze bookmakers en bekijk welke je het beste bevallen.

1

One thought on “Hoe geld te verdienen met wedden op Formule 1

  • Interessant artikel, wist niet dat diegene die op pole position starte nog zo vaak verloor. Kan niet wachten tot Max Verstappen weer een F1 race wint. Hopenlijk in België op het circuit van Spa want ik ben er bij!!

      Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.