3 Belangrijkste Termen van het online wedden op sport

(Ge-update 20/01/2022)

las-vegas-1620961_960_720

Er is nog veel te leren over online gokken op sport als je er goed in wilt worden, maar gelukkig hoef je niet alles te weten voordat je begint met weddenschappen afsluiten.

Er is wel belangrijke informatie die je moet weten voordat je begint met het riskeren van je geld, deze informatie staat in dit artikel.

Wanneer je de beginner’s handleiding hebt uitgelezen, zal je alle basis informatie hebben om te kunnen beginnen.

De rest leer je spelenderwijs.

Als je een totale beginner bent, zijn er belangrijke dingen die je moet weten voordat je begint met online gokken op sport, deze staan in dit artikel duidelijk en makkelijk leesbaar beschreven.

 

Wat is de basis van online sport wedden?

Een weddenschap bestaat in essentie uit twee verschillende partijen die een tegenstrijdige kijk op de uitkomst van een sportwedstrijd hebben, met iedere partij die zijn zienswijze met geld wilt verdedigen.

De partij die gelijk heeft wint de relevante som van de andere partij. De twee partijen kunnen twee vrienden zijn die samen een wedje leggen, maar de term komt meestal voor bij het gebruik van een bookmaker.

De bookmaker is meestal een organisatie die weddenschappen afsluit in een betrouwbare transparantie en professionele omgeving. De persoon die de weddenschap afsluit is de gokker.

De persoon of entiteit die de weddenschap accepteert is de bookmaker.

 

De drie onderdelen van een weddenschap

Er zijn drie onderdelen van een weddenschap die een bookmaker voorlegt aan de gokker, het begrijpen van deze onderdelen is essentieel om online te kunnen wedden op sport.

Deze drie termijnen zijn eigenlijk heel simpel te begrijpen, en we gaan het op een makkelijke en begrijpbare manier voor je uitleggen. De drie termijnen zijn als volgt:

  • Selecteren
  • Inzet
  • Quoteringen/ Odds

 

1. Selecteren

Selecteren is eigenlijk wat jij denkt als gokker wat er gaat gebeuren. We laten het zien naar een voorbeeld van een voetbalweddenschap.

Als je denkt dat Real Madrid gaat winnen, selecteer je 1 Real Madrid, als je denkt dat het een gelijk spel wordt selecteer je X draw (gelijkspel) als je denkt dat Sporting de Gijon gaat winnen selecteer je 2.

Bij andere sporten blijft het principe hetzelfde, je selecteert wat jij denkt dat er gaat gebeuren.

Daarna kies je hoeveel je inzet op de weddenschap. Dat heet de stake (Engelse term).

 

1x2-weddenschap-belangrijk

 

2. Inzet oftewijl Stake

De stake is de hoeveelheid geld die je inzet om een weddenschap af te sluiten.

Hoe meer geld je inzet hoe groter je beloning kan zijn. (Hoe meer geld je op het spel zet, hoe groter de winst. Risico wordt beloond met zoals alles in het leven.)

Real Madrid speelt thuis tegen Sporting de Gijon, als je 10 euro inzet op Sporting de Gijon kan je er 410 voor terug winnen. Inzet = Stake (Het Engelse woord voor inzet is ook stake).

stake888

 

3. Quoteringen / Odds

Odds zijn de kansen die je hebt dat jou geselecteerde team wint en geeft aan hoeveel de bookmaker je uitbetaalt als je goed hebt gegokt.

We nemen gebruiken hetzelfde voorbeeld als hiervoor. Real Madrid speelt thuis tegen Sporting de Gijon.

Je kan zien dat de pijltjes naar de cijfers wijzen. Deze cijfers zijn de odds oftewijl quoteringen in het Nederlands.

odds888

 

Klik hier om meer te weten te komen over hoe noterings/odds nu werken, en hoe je er geld mee kan verdienen.

 

Bookmakers

Wil je beginnen met wedden op sport?

Bezoek dan eens vrijblijvend onze bookmakers en bekijk welke je het beste bevallen.

Ga naar Bookmakers

loader

Welkom op Sportgokken.eu

Om onze website te betreden moet u minimaal 24 jaar of ouder zijn.
Welke leeftijd heeft u?
De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestigt u hiermee dat u 24 jaar of ouder bent, dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen, en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.
Sorry, we kunnen je (nog) geen toegang geven tot onze website.